GIBANJE NOVA PRIHODNOST / EVROPSKA LISTINA

01. OKTOBER 2016

Več Slovenije, manj EU

Evropska unija (EU) je zamudila zgodovinsko priložnost, ki jo je omogočil padec komunizma pred 25 leti. Namesto želene svobode, pravičnosti in miru v skupnosti narodov smo dobili drago evropsko birokratsko strukturo: imamo skupni trg, nimamo pa demokratične skupnosti. EU danes pomeni zgolj komisarje, vsiljena pravila za države-članice in kazni za običajne ljudi, ki so zvedeni zgolj na davkoplačevalce. Medtem ko na trgu dela obstaja tekmovalnost, je skupnost zgrajena le za bogate, povezane s finančnimi centri. Kot liberalci zavračamo takšen neoliberalizem in globalizacijo, ki ne koristi vsem. Evropske sanje so se spremenile v prisilo in varčevalne ukrepe. Ker smo tudi Evropejci, zato predlagamo, da brez politične histerije racionalno presodimo članstvo Republike Slovenije v EU in realno ocenimo njegove stroške ter prednosti. V vsakem primeru je potrebno v najkrajšem možnem času za Slovenijo izpogajati boljši položaj, se pravi več sredstev iz skupne evropske blagajne. V kolikor Bruselj za to ne bi imel posluha predlagamo, da organiziramo referendum o izstopu Slovenije iz EU. To bi pomenilo, da slovensko ljudstvo znova vzame nazaj suverenost slovenske nacionalne države, ki si jo je izborilo v vojni za samostojno Slovenijo pred 25 leti. Hkrati bi to za seboj potegnilo tudi niz ukrepov, ki bi slovenski vladi vrnili finančne in fiskalne mehanizme, ponovno uvedbo tolarja, lastni nadzor nad mejami itd.


Ob tem ne želimo izvajati nobenega cenenega populizma, nacionalizma in ksenofobije. Končati hočemo z obstoječo evropsko in posledično slovensko politično paralizo, ki ne ponuja nobenih odgovorov na prihajajoče izzive. Dovolj imamo tega, da se v imenu lažne humanosti z begunci vztrajno nižajo plače in ožijo pravice evropskih delavcev. Dovolj imamo širjenja revščine v Sloveniji, naraščanje zunanjega dolga države in zadolženosti državljank in državljanov Slovenije, nezaposlenost, množenje osebnih stečajev, samomorov ipd. Nočemo igrati vloge žrtev politično diskreditirane, požrešne in nesposobne evropske politične elite, ki ne zna zaščititi niti zunanjih meja EU. V preteklosti je Slovenija že večkrat dokazala, da je odprta družba in je že sprejemala begunce ter ekonomske migrante z Zahodnega Balkana. Glede na število slovenskega prebivalstva se je to dogajalo v izjemno visokih številkah.


Zdaj EU vsiljuje nove kvote beguncev iz držav z radikalnim islamom, ki so kulturno mnogo dlje od slovenske in celo balkanske kulture. Načeloma nismo proti strpnemu islamu, zavračamo pa morebitno islamizacijo Slovenije. Nočemo živeti v nenehnem kulturnem stresu, kjer je dejansko vse bolj ogrožena kulturna identiteta Slovenije, vrednote slovenske družbe in način življenja. Vsak begunec, ekonomski migrant ali gost mora spoštovati zahodno judovsko-krščansko kulturno tradicijo in narodne navade Slovenije, zato se zavzemamo za prepoved burke in nikaba, ki pokrivata maskirata obraz. Nasprotujemo tistim praksam, ki žalijo žensko dostojanstvo, kršijo človekove pravice in so navzkriž z duhom slovenske ustave.


Z EU, kakršna je danes, si Slovenija v prihajajočih preizkušnjah nima več kaj dosti pomagati: ali se bo reformirala in spremenila, če pa ostane takšna, kakršna je, ni več potrebna nikomur. Hočemo več Slovenije in manj EU. Zato je toliko bolj pomembna politična enotnost Slovenije, ki jo še vedno spodkopava kulturni boj levice in desnice, ki deli nacijo in jo dela šibko, majhno in mednarodno nepomembno. Prav tako velja izdelati program krepitve slovenskih varnostnih in obrambnih sil, s katerimi bomo okrepili nadzor na mejah. To še posebej velja za južno mejo, kjer je nujno do konca dograditi varovalno ograjo, saj je Hrvaška v preteklosti dokazala, da ni vredna zaupanja. Tega ni vredna niti obstoječa Cerarjeva vlada, ki je brez idej, programa, volje in brez vodstva, edina njena skrb so tajkuni, ki se mastijo na račun državljank in državljanov Slovenije. Ker ni sposobna izoblikovati liberalne strpnosti, demokratične vključenosti, pravne države, socialno-tržne ekonomije, krepkega gospodarstva, urejenih financ in varovanja Slovenije, je zrela da jo pošljemo na smetišče zgodovine, da bo le še slab spomin. Čas za ukrepanje je zdaj. Ko bo teroristično bombo razneslo sredi Ljubljane, bo prepozno.

Nova prihodnost

Za ogled in podpis Majniške deklaracije kliknite:

Majniška deklaracija