GIBANJE NOVA PRIHODNOST

19. junij 2016

Gibanje NOVA PRIHODNOST ustanavljamo zato, ker

…zavračamo tisto Slovenijo, ki nam je ob njenem rojstvu obljubljala, da bo jutri nov dan in da bo za vse nas lažje in drugače. Danes smo vsi tisti, ki nismo otroci rdečega plemstva, popolnoma brezperspektivni, hodimo po državi kot živi mrliči, ki čakajo na smrt in svojim otrokom ponavljamo laž, ki so nam jo servirali leta 1991 in jim zagotavljamo, da za njih prihodnost obstaja. Država je bila spočeta z lažjo, ki je ponudila zgolj pokritje za ugrabitev države, mi pa smo prisiljeni to laž ponavljati zato, da našim otrokom ustvarjamo mit o smiselnosti bivanja v tej državi.

…zavračamo tisto Slovenijo, ki ne glede na to, kaj posameznik naredi, kako kvalitetno je opravljeno delo - in ne glede na to, koliko se mora v življenju odreči za vse skupaj, bo še vedno prisiljen bivati v kastnem sistemu, ki mu ga določijo na videz demokratične institucije, plačni sistem ali pa javni prostor. Povedano drugače, če niste del rdečega ali širšega političnega plemstva, za vas ni prostora pod soncem. Rezultati vašega dela so nepomembni, izkušnje so nepomembne, izobrazba je nepomembna, vse je nepomembno in nesmiselno. Odrejeno vam je mesto v družbi in ne vi ne vaši potomci ne morete narediti ničesar, da bi se iz te situacije lahko premaknili.

…zavračaMO tisto Slovenijo, v kateri drugačnost ni dovoljena. Vsako mnenje, ki ni mainstream, je osmešeno, marginalizirano in pričakano na nož. V tem kontekstu so dovoljene vse metode diskvalifikacije bebca, ki se je zmotil in dregnil v javni prostor nič hudega sluteč in misleč, da drugačno mnenje lahko obogati javno debato. Legitimen je medijski uboj, legitimne so lažnive interpretacije, legitimno je blatenje, legitimno je uničevanje in legitimno je vse, kar lahko popolnoma uniči bebca, ki si je domišljal, da lahko nepoklican, a z argumenti vstopi v javno debato. In vse to počnejo ljudje, ki se zaklinjajo na demokracijo, toleranco in argumentirano izmenjavo mnenj.

…zavračamo tisto Slovenijo, v kateri imajo izbranci, blagoslovljeni z mainstreamom, vedno prav. Tudi če lažejo, krivo pričajo, tudi če so del zelo transparentne agende plenilskih skupin. V tej državi je laž zastrupila javni prostor in postala vrednota. Dejstva se ne preverjajo več, lažnivi pričevalci so, ne glede na svojo zanesljivo zgodovino laganja, postali redni interpretatorji javnega prostora, tisti ki histerizirajo javni prostor pa so postali ajatole, ki definirajo tok zgodovine.

…zavračamo tisto Slovenijo, ki je strahopetna. V varnem zavetju doma ali bifeja so mnogi sposobni pojasniti vse in zahtevati najbolj radikalne spremembe. Ko je potrebno priti v javnost, pa se kot miši skrijejo po svojih luknjah, iz katerih prestrašeno pogledujejo trapastega posameznika, ki je vendarle odkorakal po cesti in zahteval spremembe. Če uspe, bodo iz svojih lukenj z rekordno hitrostjo pritekli do njega in ga začeli trepljati po ramenu in na ves glas zagotavljati, da so mu ves čas ščitili hrbet. Če pa ne bo uspel, se bodo pridružili vsem, ki ga bodo kot »javnomnenjsko mrtvega konja« histerično brcali. To je večkrat edino, kar velika večina Slovencev zmore: priti na plan in brcati mrtvega konja, ki se noče ali ne more več braniti. Zato zavračamo te ljudi, ker njihova prva misel nikoli ni drugačen svet, ampak želja v živo spremljati dokončen in popoln padec naivca. Želijo kri, uživajo ob medijskih ubojih, kupijo argumente tudi najbolj pokvarjenih pričevalcev in če se le da radikalizirajo argumente za uničenje tistega, ki se ne more ali ne želi več braniti. Takšne so tudi volitve, na katerih si ljudstvo izbere oblast, kot si jo zasluži – oblast, ki v vseh družbenih razsežnostih uničuje razvojne možnosti Slovenije.

V nasprotju z vsem tem ustanavljamo gibanje NOVA PRIHODNOST, zato da ta ne bo oblikovana po vzoru na preteklost, ki državljankam in državljanom Slovenije nudi zgolj staro prihodnost. Gibanje bo v svojem delovanju storilo vse, da se v Sloveniji izoblikuje takšna reformna politična večina, ki bo znala in zmogla izboljšati življenje slovenskih državljank in državljanov, Slovenijo pa umestiti med najbolj razvite evropske države. Zato je gibanje NOVA PRIHODNOST gibanje državljanskega poguma, volje, moči in akcije.

Majniška deklaracija 2016

Nepravičnost, brezpravnost in tudi odkrito nespoštovanje, ki jih danes doživljajo Slovenci v Sloveniji, nas prepričujejo o prelomnosti sedanjega zgodovinskega trenutka in nas obvezujejo, da v jasni obliki izrečemo svojo voljo, iz katere sledijo dejanja v prihodnosti.

Majniška deklaracija

Resolucija o razmerah v Sloveniji in kaj storiti

Slovenija propada absolutno glede na razvojne možnosti, ki jih je imela, in propada relativno, če jo primerjamo s podobnimi srednje- in vzhodno-evropskimi državami. Gre za dobrih pet let desne koalicije pod vodstvom premiera Janeza Janše (2004-2008, 2012-2013) in predvsem za osem let levih koalicij (Borut Pahor, 2008-2012; Alenka Bratušek, 2013-2014; Miro Cerar, 2014-).

Resolucija

Evropska listina

Evropska unija (EU) je zamudila zgodovinsko priložnost, ki jo je omogočil padec komunizma pred 25 leti. Namesto želene svobode, pravičnosti in miru v skupnosti narodov smo dobili drago evropsko birokratsko strukturo: imamo skupni trg, nimamo pa demokratične skupnosti. EU danes pomeni zgolj komisarje, vsiljena pravila za države-članice in kazni za običajne ljudi, ki so zvedeni zgolj na davkoplačevalce. 

Evropska listina

Svoboda in varnost

Manifest

Oglej si Manifest v PDF obliki

Nova prihodnost, 16. september 2016