GIBANJE NOVA PRIHODNOST / SPOZNAVNA EKSKURZIJA PO NOVIH SLOVENSKIH MORSKIH MEJAH

21. avgust 2017

Vabimo Vas, da se v soboto, 2. septembra 2017, udeležite spoznavne ekskurzije z naslovom:

“Kje so meje, pregrade?”

Z odhodom iz pristanišča v Portorožu (ladja Laho pri skladišču soli) ob 9:30h dopoldne si bomo na plovbi ogledali potek novo določene meje med Slovenijo in Hrvaško v Piranskem zalivu, pa tudi edinstveno rešitev stika slovenskih teritorialnih voda z odprtim morjem.

Ekskurzijo organizira Nova prihodnost, ki je gibanje državljanskega poguma, volje, moči in akcije. Potekala bo pod strokovnim vodstvom dr. Milana Balažica, ki je kot visoki diplomat sodeloval v prizadevanjih za pravično mejo s Hrvaško. Poleg spoznavnega ima ekskurzija tudi praktični poučni namen: kot državljanke in državljani Slovenije spoštujemo zakon in odločitve mednarodnega prava, zato želimo sodržavljanom pomagati pri tem, da ne bi nehote ilegalno prestopali meje in tako kršili predpise drage nam sosednje države Hrvaške.

Na spoznavni ekskurziji bo za hrano in pijačo poskrbljeno, dobro voljo pa prinesite s seboj. Prav tako vam bo na voljo vodič ekskurzije z naslovom »Diplomatska vojna za mejo med Slovenijo in Hrvaško«, ki nazorno popisuje zgodovino mejnega spora.

Na ekskurzijo se lahko prijavite s pomočjo obrazca na desni strani. Prijave zbiramo do vključno 1. septembra 2017 do 12h. Cena ekskurzije, v katero so vključeni vsi stroški plovbe, hrana in pijača (škarpena ali svinjsko mesto in piščančji file, krompir, sveža zelenjava, solata, ½ litra belega vina ali sok, 1 liter mineralne vode) je 31 evrov. V to ceno ni vključen nakup vodiča ekskurzije, kar je prepuščeno svobodni izbiri. Prvih 100 prijavljenih dobi za nakup vodiča popust 25%.

V primeru potrebe bo iz Ljubljane in drugih krajev po Sloveniji v Portorož organiziran avtobusni prevoz. Ekskurzija bo potekala v vsakem vremenu. Po svboodni presoji se lahko glavni ladji v spremstvo priključijo v konvoju tudi manjša plovila.

Vabljeni!

PS. Vabimo vse zainteresirane in domoljubne državljanke ter državljane, predstavnike društev in civilno-družbenih gibanj, zastopnike strank in njihove voditelje, poslance, ministre in predsednika vlade, predsedniške kandidate in predsednika republike.

Seveda so vljudno vabljene tudi novinarke in novinarji slovenskih medijev, ki jim bo omogočeno zabeležiti potopis spoznavne ekskurzije.

Vaša
NOVA PRIHODNOST

Prijava na spoznavno ekskurzijo po novih slovenskih morskih mejah