Vladajoči politično-tajkunski eliti je treba vzeti državljanske pravice in izvesti lustracijo nad vsemi, ki so se pregrešili zoper pravni red in uničevali slovensko prihodnost.

Zarota proti Sloveniji

Vladajoči politično-tajkunski eliti je treba vzeti državljanske pravice in izvesti lustracijo nad vsemi, ki so se pregrešili zoper pravni red in uničevali slovensko prihodnost.

Kar živimo zdaj, je zarota proti svobodni Sloveniji. Da bi jo razkrinkali, potrebujemo krepak državljanski pogum. Tradicionalna etika, svobodni trg in socialna solidarnost za ustvarjanje novih možnosti so ponosna nacionalna alternativa za ponovni vzpon Slovenije. Medse vabimo tudi tiste zaveznike, ki se še spominjajo za vse ljudi dobre volje sprejemljivega temeljnega načela družbe: »svoboden razvoj vsakogar je pogoj za svoboden razvoj vseh«. Mi smo za delavce: krepimo vse zaposlene, pol-zaposlene, ne-zaposlene, mlade začetnike in vsem odpiramo nove možnosti. Tudi za najšibkejše: etični liberalizem je socialen, socializem je demagogija. Liberalna država se ukvarja s tem, kako posamezniku pomagati, država slovenskih levičarjev pa se na vsakem koraku dokazuje s tem, kako posameznika onemogočiti, zraven pa ga za to še obdavčiti. Zavrzimo krive preroke socializma, ki nad nami izvajajo diktaturo v imenu proletariata. Pri tem so bili tako uspešni, da smo večina Slovencev postali proletariat. Zdaj je zadosti. Sami si vzemimo svoj raj pod Triglavom: s protesti, z državljansko neposlušnostjo, s civilno-družbenimi gibanji, z volitvami. Vladajoči imajo večino slovenskih državljanov za abderite, prebivalce mesta Abdere, ki so jih stari Grki šteli za nekoliko omejene. Za topoumne nas ima obstoječi režim, katerega predstavniki pričakujejo, da bomo prenesli vsako novo oblastno norost in tako sodelovali pri propadu Slovenije. Če kje, potem moramo nujno sodelovati v javnem in političnem življenju, kajti absentizem v takšnih razmerah, v katero so Slovenijo privedle zaporedne nesposobne vlade, nima opravičila. Prepad kliče prepad (abyssus abyssum invocat), slovenska tragedija pa kiče k dejanjem: na delo! Vladajoči politični eliti je treba vzeti državljanske pravice in izvesti lustracijo nad vsemi, ki so se pregrešili zoper pravni red in uničevali slovensko prihodnost. Bodoča reformna vlada bo kot Cincinat: preprosta, skromna, delovna. Z njo bo vstala nova in močna Slovenija


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed