Za prelom s preteklostjo potrebujemo vlado, ki mora biti vedno pripravljena žrtvovati sebe slovenskemu ljudstvu in ne ljudstva vladi.

Za prelom s proti-slovensko preteklostjo

Za prelom s preteklostjo potrebujemo vlado, ki mora biti vedno pripravljena žrtvovati sebe slovenskemu ljudstvu in ne ljudstva vladi.

Splošno volilno pravico imamo državljani zato, da k vodenju javnih zadev pokliče ljudi, ki so vredni javnega zaupanja. Toda vse kaže, da je doslej bila večina slovenskih državljanov nagnjena k prenagljeni presoji in se je oprijela najbolj zlatoustih sleparjev, kot so pahorji in erjavci. Ta imena so sinonim za politično korupcijo: do položajev so se pod njimi povzpeli sprijeni bogati tajkuni, ki so hoteli le še politično oblast; ali pa so na oblast omogočili nekaj ubogim param, ki so si bogastvo šele morali pridobiti. Eno in drugo kaže prostaško pokvarjenost vladajočih slovenskih politikov, proti katerim bo naša nova stranka v skladu z geslom »boj palačam, mir kočam« delovala kot komite za narodno rešitev. Zagovarjamo državljansko enakopravnost brez vnaprejšnjih privilegijev in odvisnosti (ljudje se rodijo in ostanejo enaki v svojih pravicah), osebno svobodo državljanov proti samovolji oblastnikov in svobodno podjetništvo brez koncentracije lastnine in monopolov. Na oltar domovine želimo položiti dokončni prelom s preteklostjo, zavest o točki brez vrnitve na staro vladavino politično-tajkunske elite. Za ta prelom ne potrebujemo veliko zakonov, so pa temeljni: dobro upravljana država se zadovolji z majhnim številom zakonov. Za ta prelom potrebujemo vlado, ki mora biti vedno pripravljena žrtvovati sebe slovenskemu ljudstvu in ne ljudstva vladi. Slovensko ljudstvo je vselej hotelo dobro, a ga ni vedno videlo; doslejšnji oblastniki pa vedo, kaj je za ljudstvo dobro, a ga nočejo, ker so si izoblikovali interes, ločen od interesa slovenskega ljudstva. Oblast so zasukali v korist lastnega žepa in šarlatanske ošabnosti. Doslejšnja veščina vladanja je bila veščina ropanja in zasužnjevanja večine državljanov v prid politično-tajkunske manjšine. Za nas je vlada oblikovana le zato, da uveljavlja splošno voljo slovenskih državljanov. V Sloveniji pravzaprav obstajata le dve sili: sila politično-tajkunskega tiranstva in sila državljanskega razuma. Obstajata le dve stranki: njihova večimenska stranka slabih korumpiranih politikov in tajkunov ter naša stranka dobrih državljanov. Mi smo nosilci hotenj celotnega slovenskega ljudstva, zato bomo po zmagi na volitvah skupaj z dobrimi in pokončnimi državljani vzpostavili pravično družbo, slovenski narod pa spet naredili ponosnega na svojo domovino. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed