Volitve, ki se jim približujemo, bodo najpomembnejše v samostojni slovenski državi in vsaj tako pomembne, kot so bile prve demokratične volitve leta 1990.

Za obnovo slovenske suverenosti!

Volitve, ki se jim približujemo, bodo najpomembnejše v samostojni slovenski državi in vsaj tako pomembne, kot so bile prve demokratične volitve leta 1990.

Cerarjeva vladna koalicija je v permanentni politični krizi od svojega nastanka naprej. Gre za še eno vlado, ki ne dela, ki ne sprejema nujnih reform, ki se nenehno ukvarja sama s seboj in izgublja dragoceni čas. Najboljši scenarij bi v tem trenutku seveda bil padec celotne vlade in predčasne volitve, ki bi na oblast pripeljale reformo delovno vlado s programom poceni vitke države. Volitve, ki se jim neogibno približujemo, bodo najpomembnejše v samostojni slovenski državi in vsaj tako pomembne, kot so bile prve demokratične volitve leta 1990. Za državljane to pomeni stopiti na plano iz vsiljenih katakomb z nelahko težo zgodovine in se s prešernostjo lotiti obnove in prenove slovenske družbe, skupaj z drugimi ljudmi dobre volje in čistih namenov. Takšne namene ima lahko le gospodarski program, ki temelji na zasebni pobudi, pametni in učinkoviti privatizaciji, tujih neposrednih vlaganjih, razbremenitvi gospodarstva, nižjih davkih, novih delovnih mestih in polnem delovanju tržnega sistema. Takšen program nam daje novega zamaha, tako da vsem volivcem upravičeno sporočamo: nas razganja, nove slovenske pomladi se ne da več ustaviti; pridite na volišča in si vzemite novo prihodnost! Ko boste to storili, bo s slovenskega političnega prizorišča odneslo stranke politično-tajkunske elite, ki so četrt stoletja bojkotirale spremembe. Zmaga Demosa je bila pričakovana, nihče pa ni pričakoval, da bo znotraj strank te koalicije zmagala SKD. Reformne sile moramo zmagati tako močno, da nam pripade pravica mandatarstva. Ključni cilj obrambe Slovenije pred negativnimi globalizacijskimi učinki bo obnova slovenske suverenosti. Na tem projektu želimo povezati vse reformne politične sile. Na tej točki hočemo oblikovati enotno Slovenijo - ena revolucija je bila dovolj. Vzpostaviti moramo široko platformo socialno, liberalno in krščansko-demokratsko razmišljujočih ljudi. Ta platforma združuje premišljeno zadržanost in pretehtano izvajanje reform v prid blaginje slovenskih državljanov.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed