Po programu zaustavljanja desnice je Janša zaustavljen za zmeraj. Kar je potrebno storiti, je zaustaviti še tajkunsko levico.

Za novo sredino!

Po programu zaustavljanja desnice je Janša zaustavljen za zmeraj. Kar je potrebno storiti, je zaustaviti še tajkunsko levico.

Slovenski volivci so od osamosvojitve naprej – poredko, pa vendarle – menjali oblast in jo občasno poleg tranzicijske levice ponudili tudi tranzicijski desnici. To menjavo bi lahko ustrezno opisali z besedami iz Machiavellijevega »Vladarja«: »težave so v tem, da ljudje rade volje menjajo gospodarja, misleč, da bodo prišli na boljše … . Pri tem se seveda motijo, kajti kasneje iz izkušnje spoznajo, da so prišli na slabše«. Slovensko izkustvo z liberalno politično sredino pa je polno zmot in nezmotljivega voditelja. Ideološko je liberalizem ukradla in izrabila levica, ki – razen v času portoroškega kongresa ZSMS leta 1989 – ni nikoli bila liberalna, desnica pa je z liberalizmom občasno koketirala, a ga je zaradi demokratskega (anti)boljševizma svojega večnega voditelja hkrati kompromitirala. Kot da bi za Janeza Janšo Karl Marx zapisal naslednje besede: »Demokrat pride iz najsramotnejšega poraza prav tako brezmadežen, kot je po nedolžnem zabredel vanj, le na novo prepričan, da mora zmagati, da njemu in njegovi stranki ni treba opustiti starega stališča, temveč nasprotno, da morajo okoliščine dozoreti njemu v prid« (Osemnajsti brumaire Ludvika Bonaparta). Leta 1992 je Spomenka Hribar napisala tekst z znamenitim naslovom »Zaustavite desnico«. Janša je zaustavljen za zmeraj. Kar je potrebno storiti, je zaustaviti še tajkunsko levico. Zakaj? – zato, ker slovenska levica vse bolj ekskluzivna in agresivna, ker politiko diktira zgolj kot sredstvo lastne moči, ker je proti-liberalizem postal alibi za lastno nesposobnost in nepripravljenost za iskanje nacionalnega konsenza in – nenazadnje – zato, ker se imajo povsem dobronamerni ljudje za levičarje, ki jih v svojih krempljih drži pritlehna, manipulatorska in hinavska politično-tajkunska levičarska politizacija. Ponudimo novi sredini možnost, da se dokaže, ne z ognjem in mečem, ampak z uporabo civilno-družbenega delovanja in protesta, končno pa z državljansko uporabo volilne skrinjice, ki bo odstranila politični vrh vse močnejše piramide politično-tajkunske elite. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed