V Sloveniji se mora izoblikovati reformna politična večina, ki bo znala Slovenijo umestiti med najbolj razvite države.

Za novo prihodnost Slovenije brez Pahorja!

V Sloveniji se mora izoblikovati reformna politična večina, ki bo znala Slovenijo umestiti med najbolj razvite države.

Zavračamo Pahorjevo Slovenijo, ki nam je ob njenem rojstvu obljubljala, da bo jutri nov dan in da bo za vse nas lažje in drugače. Država je bila spočeta z lažjo, ki je ponudila zgolj pokritje za ugrabitev države, mi pa smo prisiljeni to laž ponavljati zato, da našim otrokom ustvarjamo mit o smiselnosti bivanja v tej državi.


Zavračamo Pahorjevo Slovenijo, ki ne glede na to, kaj posameznik naredi, kako kvalitetno je opravljeno delo - in ne glede na to, koliko se mora v življenju odreči za vse skupaj - bo še vedno prisiljen bivati v kastnem sistemu, ki mu ga določijo na videz demokratične institucije, plačni sistem ali pa javni prostor. Rezultati vašega dela so nepomembni, izkušnje so nepomembne, izobrazba je nepomembna, vse je nepomembno in nesmiselno. Odrejeno vam je mesto v družbi in ne vi ne vaši potomci ne morete narediti ničesar, da bi se iz te situacije lahko premaknili.

Zavračamo Pahorjevo Slovenijo, v kateri drugačnost ni dovoljena. Vsako mnenje, ki ni mainstream, je osmešeno, marginalizirano in pričakano na nož. V tem kontekstu so dovoljene vse metode diskvalifikacije tistega, ki se je zmotil in dregnil v javni prostor nič hudega sluteč in misleč, da drugačno mnenje lahko obogati javno debato. Legitimen je medijski uboj, legitimne so lažnive interpretacije, legitimno je blatenje, legitimno je uničevanje in legitimno je vse, kar lahko popolnoma uniči tistega, ki si je domišljal, da lahko nepoklican, a z argumenti vstopi v javno debato. In vse to počnejo ljudje, ki se zaklinjajo na demokracijo, toleranco in argumentirano izmenjavo mnenj.

Zavračamo Pahorjevo Slovenijo, v kateri imajo izbranci, blagoslovljeni z mainstreamom, vedno prav. Tudi če lažejo, krivo pričajo, tudi če so del zelo transparentne agende plenilskih skupin. V tej državi je laž zastrupila javni prostor in postala vrednota. Dejstva se ne preverjajo več, lažnivi pričevalci so, ne glede na svojo zanesljivo zgodovino laganja, postali redni interpretatorji javnega prostora, tisti ki histerizirajo javni prostor pa so postali mnenjski voditelji, ki definirajo tok zgodovine.

Zavračamo Pahorjevo Slovenijo, ki je strahopetna. V varnem zavetju doma ali bifeja so mnogi sposobni pojasniti vse in zahtevati najbolj radikalne spremembe. Ko je potrebno priti v javnost, pa se kot miši skrijejo po svojih luknjah, iz katerih prestrašeno pogledujejo trapastega posameznika, ki je vendarle odkorakal po cesti in zahteval spremembe. Če uspe, bodo iz svojih lukenj z rekordno hitrostjo pritekli do njega in ga začeli trepljati po ramenu in na ves glas zagotavljati, da so mu ves čas ščitili hrbet. Če pa ne bo uspel, se bodo pridružili vsem, ki ga bodo kot »javnomnenjsko mrtvega konja« obrcali. Takšne so tudi volitve, na katerih si ljudstvo izbere predsednika države, kot si ga zasluži – predsednika, ki v vseh družbenih razsežnostih uničuje razvojne možnosti Slovenije. Tokrat volimo drugače. Ne za Pahorja in njegovo podobo Slovenije.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed