Vse dosedanje vlade so nujne reforme, ki so jih izvedle vse razvite države, zgolj mislile, drugi pa so jih uresničili in z razvojem pohiteli naprej.

Za boljše življenje slovenskih državljanov!

Vse dosedanje vlade so nujne reforme, ki so jih izvedle vse razvite države, zgolj mislile, drugi pa so jih uresničili in z razvojem pohiteli naprej.

V drugačno Slovenijo vodi brezobzirna kritika vsega obstoječega, brezobzirna v tem smislu, da se ta kritika ne boji svojih rezultatov in prav tako ne konflikta z obstoječimi silami. Obstoječa oblast je v družbi s svobodo samo enkrat – na dan njenega pokopa. Zato napovedujemo boj slovenskim razmeram – pod nivojem evropskega razvoja so, pod vsako kritiko, zato ostajajo predmet kritike. To je kritika v pretepu in v pretepu ne gre za to, ali je nasprotnik plemenit, enakovreden, ali je, recimo, Cerarjeva vlada zanimiva; gre za to, da jo zadenemo. Gre za to, da Slovenkam in Slovencem ne privoščimo niti trenutka za samoprevaro. Doseči je treba, da bo dejanski pritisk kritike slovenskih razmer še bolj tiščal – s tem, da mu bo dodana zavest o pritisku in da bo sramota še sramotnejša – da bo publicirana. V mislih imamo sramoto obljubljenih in neizvedenih reform ter od tu izhajajočih usodnih posledic za Slovenijo. V mislih imamo sramoto obstoječega stanja v primerjavi s tem, kar bi lahko pod dobro vodeno vlado Slovenija dosegla. Vse dosedanje vlade so nujne reforme, ki so jih izvedle vse razvite države, zgolj mislile, drugi – omenimo zgolj Irsko - pa so jih uresničili in z razvojem pohiteli naprej. Orožje naše kritike so strukturne reforme, te reformne ideje pa postanejo materialna sila, brž ko zajamejo množice, brž ko prikažejo možnosti za boljšo in bogatejšo prihodnost slovenskih državljanov. Kritika zajame ljudi, brž ko je radikalna, radikalna pa je, kadar stvari zagrabi pri korenu – pri potrebi ljudi po boljšem življenju. Za nas velja, da nimamo nobenih drugih interesov kot so interesi državljanov, da bi živeli bolje: salus publica suprema lex (javna blaginja je najvišji zakon). 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed