Erjavec je obraz propada Slovenije, smrti slovenskega gospodarstva, osiromašenja državljanov in revščine upokojencev, ker je onemogočil vsako reformo na bolje.

Z Erjavcem v vladi Sloveniji ni rešitve

Erjavec je obraz propada Slovenije, smrti slovenskega gospodarstva, osiromašenja državljanov in revščine upokojencev, ker je onemogočil vsako reformo na bolje.

Konec tedna je bil na kongresu Desusa Karl Erjavec četrtič izvoljen za predsednika. Kot se za demokratično stranko spodobi, ni imel nobenega protikandidata – tako kot je bilo v komunizmu. Zanj je glasovala večina delegatov, njegove klientele, ki je bolj kot zanj glasovala za nadaljevanje svojih privilegijev. Tokrat se je ob splošnem zajedavstvu te stranke zgodilo nekaj novega: Erjavec je na kongresu predstavil »gospodarski program«. Nenadoma je po 20 letih v vladah odkril, da bi Sloveniji morda vendarle pomagale tuje investicije, prijazno poslovno okolje, delovna mesta itd. To razglaša politik, ki je neposredno odgovoren za propadanje Slovenije, ki se je začelo z njegovim prihodom na oblast. Kaj je počel do sedaj – razen, da je dokazljivo kršil zakone, varal, lagal in kradel? Naj pozabimo na njegovo kazensko odgovornost pred državljani Slovenije in ga sprejmemo kot novi obraz, ki obeta? Nas ima za dementne? Zdaj blebeta o preiskavi bančne luknje, kjer je sam držal vrečo in vseskozi ščitil svoje tajkune in banksterje. Ko govori o odgovorih za prihodnost, ponuja zgolj izgovore za preteklost. Ko se upokojencem medijsko prikazuje kot neškodljivi dobrodušni Robin Hood, ki skrbi za pokojnine, naj se upokojenci ob tem raje vprašajo, koliko je realno višja njihova pokojnina kot je bila pred njegovo lopovščino! Če kaj, je Erjavec trdno zagotovilo za to, da se nič ne bo spremenilo na bolje: Erjavec je obraz propada Slovenije, smrti slovenskega gospodarstva, osiromašenja državljanov, revščine upokojencev – zakaj? Zato, ker je onemogočil vsako reformo, brez teh pa ne bo zagona gospodarstva, višjih plač in pokojnin. Vsako vlado, ki bi samo poskusila izpeljati kakšno reformo, je takoj rušil, arogantno izsiljeval in grozil s predčasnimi volitvami. Ne v korist upokojencev, ampak v svojo. Erjavec je grobar upokojencev (namesto obljubljenih 1000 evrov pokojnine bodo z obstoječim trendom te padle na 100 evrov – ena ničla gor ali dol!), uničevalec pokojninskega sistema za prihodnje generacije (svoje finančne bankomate – Triglav, UKC itd., bo izčrpal do bridkega konca) in izdajalec Slovenije, ki je zapravil Arbitražni sporazum s Hrvaško, svojim pohlepnežem, grabežljivcem in skorumpirancem pa omogočil prihod na oblast. Pri tem ga prav malo briga, če bomo za njim vsi potonili (aprés moi, le déluge). 1000 evrov pokojnine bomo kot cilj dosegli šele takrat, ko bo Erjavec s svojo stranko na smetišču zgodovine. Zato mu zaželimo še en zadnji uspeh: potem ko je dotolkel upokojence in državo, naj kot predsednik popelje Desus v izpad iz Državnega zbora. Pri tem mu lahko pomagamo. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed