Obstaja alternativna prihodnost, ki ni ukrojena po slabi preteklosti, ki jo ustvarja leva politično-tajkunska elita in njena desna dvorna opozicija.

Vzemimo si novo prihodnost

Obstaja alternativna prihodnost, ki ni ukrojena po slabi preteklosti, ki jo ustvarja leva politično-tajkunska elita in njena desna dvorna opozicija.

Na nas, državljanih Slovenije je, da tu, v Sloveniji, prekoračimo Rubikon in izvedemo dejanje – dejanje novega brez možnosti vrnitve na staro. Na nas je, da z volilnimi glasovi vzpostavimo drugačno oblast, ki bo znala oblikovati slovensko svobodo, enakost in bratstvo. Politično-tajkunska elita se v svojih medijih brani: naš sistem je dober, pravičen itd. Ko jim dokažemo, da temu ni tako in da sistem ni niti dober niti pravičen, spremenijo svojo obrambo: ja, res je, sistem ni dober in pravičen za vse, toda tu imamo opravka le z izjemami, ti ljudje so si sami krivi, načeloma je sistem še vedno dober in pravičen. Ko jim dokažemo, da tudi to ne drži, pa priznajo: sistem kot celota res ni dober in pravičen, vendar ni boljšega, ni alternative. Mi pravimo: je alternativa! Mi smo ta alternativa. Naša politika bo slovenskim državljanom zagotovila dobro življenje v svobodi in blaginji. Mnogi ljudje so se do te mere navadili na nesvobodo, ki vlada v Sloveniji, da niti ne opazijo svojega hlapčevanja politično-tajkunskemu režimu. Ali kot je zapisal filozof Marcuse: »Kako se lahko osvobodijo hlapci, ki niti ne vedo, da so hlapci?« Osvobodijo se lahko le tako, da spregledajo – da sprevidijo, da je alternativa, da je možno boljše, bogatejše in svobodnejše življenje. Obstaja alternativna prihodnost, ki ni ukrojena po slabi preteklosti, ki jo ustvarja leva politično-tajkunska elita in njena desna dvorna opozicija. Ta boljša prihodnost ni neizogibna, temveč si jo moramo izboriti. Pridruži se nam! Greš z nami, da si jo vzamemo? Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed