Ko oblast škodi ljudstvu – tako kot v Sloveniji - je treba neogibno zanetiti ljudsko vstajo, ki bo zrušila vladavino sprevržene politično-tajkunske oligarhije.

Vstajniki, vztrajniki in vsi drugi – združimo se v uporu!

Ko oblast škodi ljudstvu – tako kot v Sloveniji - je treba neogibno zanetiti ljudsko vstajo, ki bo zrušila vladavino sprevržene politično-tajkunske oligarhije.

Ne glede na pozitivne številke rasti BDP kriza še traja, če te številke primerjamo v možnostmi, ki bi jih Slovenija imela ob izvedenih strukturnih reformah. Te pa ne morejo biti izvedene, dokler je na oblasti Cerarjeva stranka, ki predstavlja pretvorbo vrhov državne administracije v politično stranko. SMC kot vladna državna stranka ima nalogo poenotiti in homogenizirati državno birokracijo in jo nadzorovano priličiti interesom vrhov izvršne oblasti. SMC je policija administracije, medtem ko je profesorski vrh državne birokracije prevzel politično vlogo. Da bi si še naprej zagotavljal ustrezno visoke plačne rente, je zadolžen interesom tajkunske hegemonije. To vlogo je mogoče izpolniti z: 1) vsakodnevnim piarovskim izdelovanjem Cerarjeve karizmatične personalizacije ; 2) z uporabo množičnih medijev, ki za režim v skladu z ideologije morale opravljajo potrebne vsakodnevne linče. S tem je padla še zadnja iluzija o nevtralni državni birokraciji – enako kot fantazma razcepa na politiko in administracijo: administracija je politizirana, politika je administrirana. S SMC je h klasičnemu parlamentarnemu kretenizmu – prepirom za oslovo senco – dodana administrativna debilnost, neučinkovitost. Tako ne gre več naprej. Z Aristotelom (Politika) želimo spomniti na resnični zakon, ki je skupen vsem vladavinam: oblast mora služiti interesom ljudstva in omogočiti oz. si prizadevati za bogatenje ljudstva v skladu z vladavino zakona. V nasprotnem, ko oblast škodi ljudstvu – tako kot v Sloveniji - je treba neogibno zanetiti ljudsko vstajo, ki bo zrušila vladavino sprevržene oligarhije.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed