Politična oblast v Sloveniji je organizirana oblast politično-tajkunske elite za zatiranje večine slovenskih državljanov.

Vso oblast državljanom Slovenije!

Politična oblast v Sloveniji je organizirana oblast politično-tajkunske elite za zatiranje večine slovenskih državljanov.

Slovenija že četrto leti živi pod nenadzorovano in samovoljno oblastjo politično-tajkunskih strank. Država pod njihovo oblastjo je sicer na videz dela nevtralno in vsakega državljana obravnava formalno enako. Toda dejansko podpira privilegije tistih s tajkunsko pridobljeno lastnino, tako da se je Cerarjeva vlada z zagovarjanjem privatnih interesov tajkunov opredelila za eno stran. Tudi državna birokaracija je postala zgolj sredstvo, s katerim se razdeljena slovenska družba koordinira v interesu vladajoče politično-tajkunske elite. Cerarjeva vlada je neposredno odvisna od ekonomske moči tajkunov, ki jim streže in tako ohranja tajkunske interese v imenu splošnih. V tem pomenu je svobodna slovenskih državljanov samo formalna, saj jo spodkopavajo neenakopravnosti: večina slovenskih državljanov je formalno svobodnih, v resnici pa vlada tajkunski kapital. Njihova svoboda je omejena s posledicami odločitev bogatih tajkunov, slovenski državljani pa so podrejeni silam povsem izven njihovega demokratičnega nadzora. Politična oblast v Sloveniji je tako organizirana oblast politično-tajkunske elite za zatiranje večine slovenskih državljanov. Naša nova stranka nasprotno zagovarja koncept, po katerem je svoboden razvoj slehernega slovenskega državljana pogoj za svobodni razvoj vseh. Državljani moramo prevzeti državno oblast in jo obrniti sebi v korist. Le tako bomo dosegli dejansko praktično svobodo, torej stanje, v katerem ima slovenska vlada moč, da to svobodo varuje, nima pa moči, da bi vanjo posegala. Vemo, da tajkunsko bogastvo uveljavlja svojo moč v Sloveniji posredno, toda zanesljivo. Vemo tudi, da prenekateri državljani še niso zreli, da bi se sami osvobodili in priznavajo obstoječi razmere za edino mogoče razmere. In vemo, da politično-tajkunske stranke na oblasti vse svoje sile uporabljajo za drobtinčarske reforme, ki dajejo staremu tajkunskemu redu novih opor. Pravica do odpora do takšnega krivičnega reda je edina resnično zgodovinska pravica slovenskih državljanov. Z volitvami si bomo skupaj z vratu spravili vse to staro govno in se usposobili za novo utemeljitev pravične slovenske družbe. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed