V primeru tako nesposobnega predsednika države, kot je Pahor, je oblast nujno vrniti ljudstvu, da odstrani korumpirani simbol klientelističnih mrež.

Vsi proti Pahorju!

V primeru tako nesposobnega predsednika države, kot je Pahor, je oblast nujno vrniti ljudstvu, da odstrani korumpirani simbol klientelističnih mrež.

Danes je vsakomur jasna zajedavska narava Pahorjevega predsednikovanja, ki je izdal slovenske volivce, ker ne izpolnjuje obljub, ki so bile dane pred volitvami. V takšnih primerih je oblast nujno vrniti ljudstvu, da odstrani Pahorja kot simbol korumpirane partitokracije in z njim povezane klientelistične mreže. Bolje danes kot jutri, ko bodo Slovenijo zavozili do kraja. Vsi na predsedniške volitve in vsi volimo proti Pahorju! Kdor je namreč vsaj malo domoljub, ga postane resnično strah, ko vidi, kakšna kreatura vodi to našo ubogo državo. Pa bi bilo potrebno za slovenski razvoj storiti tako malo korakov – toda v pravo smer: urejanje naših skupnih zadev, kolikor je le mogoče, velja prepustiti spontanim družbenim silam in pri tem uporabljati čim manj prisile. Pri tem se ni potrebno zgledovati le po velikih liberalnih političnih voditeljih, ki so spremenili podobo sveta. Dovolj bi bilo, da bi se vsaj malo ozrli po lastnem dvorišču. V Nemčiji so glavni del strukturnih reform izvedli Schroederjevi socialdemokrati, v Avstraliji so ključne liberalne reforme izpeljali laburisti (Hawke in Keating) itd. Pri nas Pahorjevi socialdemokrati niso del rešitve, ampak del problema, kajti SD je prestreljena s tajkunskimi plenilci. Problem je torej v tem, da se resnih reform v Sloveniji ni še nihče lotil. To spominja na Roosevelta, ki je nekoč izjavil to, kar danes bolj kot kdaj koli velja za Slovenijo: to, da gre pri reformah za »program, katerega temeljna teza ni ta, da sistem svobodnega podjetništva, utemeljenega na dobičku, v tem obdobju ni uspel, temveč ta, da ga sploh še nismo preizkusili«. Ob sposobnostih slovenskih državljanov in podjetnosti v nepredvidljivih okoliščinah predstavlja sistem zasebne lastnine najpomembnejše jamstvo blagostanja in svobode. To ne velja le za lastnike, marveč tudi za tiste, ki nimajo nobene lastnine. Nadzor nad proizvodnimi sredstvi je namreč porazdeljen med mnoge, ki delujejo neodvisno drug od drugega. Tako si nihče ne more prilastiti vse oblasti in dobička, kot je to primer pri slovenskih politično-tajkunskih vladah. Sposobni voditelji omogočajo, da lahko državljani odločajo o svoji usodi, če pa je – tako kot v Sloveniji – država največji in korumpirani kapitalist, nas ima lastnik – vladajoče tajkunske stranke s fasado socialnosti - popolnoma v svojih rokah. Recimo temu: dost' te mamo, Pahor! Pojdimo na predsedniške volitve. Prej ko spravimo Pahorja z oblasti, prej bomo Slovenijo očistili političnih lopovov, tajkunov in banksterjev.Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed