Cerarju so volivci na prejšnjih volitvah poklonili zgodovinsko zmago, s čimer je bila sezona tajkunskega lova na rente odprta bolj kot kdajkoli prej.

Volja ljudstva

Cerarju so volivci na prejšnjih volitvah poklonili zgodovinsko zmago, s čimer je bila sezona tajkunskega lova na rente odprta bolj kot kdajkoli prej.

Cerarju so volivci na prejšnjih volitvah poklonili zgodovinsko zmago - vprašanje, kako lahko tako vsebinsko izpraznjen človek in nekarizmatična kabinetna siva miš pritegne tako fantastično veliko volivcev, bo ostalo vprašanje za psihoanalizo. Zato je pomembneje pogledati vprašanje njegovih predatorjev, ki so se razpasli po vseh delih države. Ta država je ostala prežeta s korupcijo in gospodarskim kriminalom, lovke njegovih predatorjev pa so se zavihtele po celotni državi. Pri takšni koncentraciji moči v rokah enega samega je plen segal od doma upokojencev v Bovcu, preko paradržavnih medijev pa vse do uprav največjih slovenskih podjetij, ki so preko lastništva podrejena političnim intervencijam. Zdaj je vsem na očeh, da so medijsko napihnjene stranke, brez svetovnega nazora in za povrh še popolnoma izpraznjene vsebine najlažji plen rentnikov, korumperjev, kriminalcev in ostalih predatorjev, ki plenijo v imenu države in pravičnosti. Ravno pod vladavino »etičnega« Cerarja so predatorji bolj kot kdajkoli vstopili v igro in plenili svoje rente. Cerar je vsebinsko izpraznjen, edino kar je bil sposoben iztisniti iz sebe so trditve, ki so bile maksimalno všečne, dejstvo, da je osemdeset strokovnjakov pol leta pisalo program, ki je skorajda na ravni retardiranosti, pa priča o tem, da ga obdaja ekipa, ki je popolnoma nekredibilna in niti v sanjah ni sposobna odigrati zahtevnejše partije z rentniki, kaj šele reformirati države. Cerar je na volitvah odnesel tako silno zmago, da so se njegovi kadri zavlekli v vse pore družbe in tam postali ključni izvrševalci, s Štefanecom pa je bila osvojena še zadnja nadzorna institucija, ki je tako postala mrtvoudna. Sezona tajkunskega lova na rente je bila odprta in rezultat tega je dodatni potop te institucionalno degenerirane države. To je bila volja ljudstva. Vas je srečala pamet? Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed