Brez izsiljenih prispevkov državljanov in brez tajkunskega koruptivnega financiranja bi stranke SMC, SD, Desusm in Levica težko preživele.

Tajkunom bomo vzeli mero

Brez izsiljenih prispevkov državljanov in brez tajkunskega koruptivnega financiranja bi stranke SMC, SD, Desusm in Levica težko preživele.

Politično-tajkunske stranke so začele delati vse, da bi preprečile vzpon politične alternative. Izmišljajo si datum volitev, ki bi jim najbolj ustrezal, medijsko in vsakovrstno izničujejo možnost nastopanja opozicijskih strank in konkurence družbenih gibanj, pripravljajo svoje kandidate kot še ene »nove obraze«, da bi še enkrat nategnili slovenske državljane, zbirajo tajkunske denarne prispevke itd. Vse to je v funkciji tega, da bi elita političnih in tajkunskih izbrancev ohranila svoj sistem plena, patronaže in partitokratskega vladanja. Na vsak način hočejo obraniti svoje korumpirane ministre, poslance, visoke državne uradnike in sodnike, direktorje v javnem sektorju, urednike in novinarje, kulturnike, profesorje in diplomate. Temu prilagajajo propagando v svojih programih, za to izrabljajo svoja omrežja, zveze in poznanstva, v ta namen cenzurirajo kritiko in poskuse personalne ter programske alternative. Da bi še najprej izkoriščale naivnost mnogih volivcev, sprožajo salve socialne demagogije, ki jo financirajo žrtve te demagogije – sami državljani. Te politično-tajkunske stranke se namreč legalno najprej financirajo iz državnega proračuna, ki ga polnimo pošteni davkoplačevalci. Brez izsiljenih prispevkov državljanov in brez tajkunskega koruptivnega financiranja bi te stranke težko preživele, če bi si morale zgolj same zagotoviti vire preživljanja. Zato je skrajni čas, da tako kot leta 1990 znova pride na oblast civilna družba, združba poštenih državljanov in davkoplačevalcev. Državljani, na volitvah odstavimo politično-tajkunsko elito in sesujmo njihov sistem Potemkinovih vasi, kjer eni ves čas samo uživajo, drugi pa garamo za ta njihov užitek. Dovolj takšnega uživanja! Državljani bomo političnim gangsterjem, tajkunom in banksterjem kmalu vzeli mero! Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed