Potratnost politične elite in tajkunske kraje uničujejo Slovenijo. Tega ne bomo več dovolili - čas polaganja računov prihaja.

Tajkuni so nam pokradli 40 milijard evrov

Potratnost politične elite in tajkunske kraje uničujejo Slovenijo. Tega ne bomo več dovolili - čas polaganja računov prihaja.

V samostojni Sloveniji štejemo 5 let desnih vlad in 21 let levih vlad. Tudi če bi Janša naredil vse narobe – pa ni – je petkrat večja odogovornost za obstoječe stanje v Sloveniji na levo-tajkunskih vladah, ki so ustvarile svoje politične monopole v javni upravi, gospodarstvu, sodstvu, sociali, zdravstvu itd. Te leve vlade (Rop, Pahor, Bratušek, Cerar) so tajkunom omogočile, da so iz Slovenije v davčne oaze prenesli 40 milijard evrov denarja, ki je bil ukraden nam, slovenskim državljanom in davkoplačevalcem. S tem denarjem potem levo-tajkunska naveza vsak dan državljanom pere možgane, kako živijo v najboljšem od vseh možnih svetov; dejansko Slovenija – tudi zaradi te kraje stoletja – vse bolj zaostaja, povečuje se zgolj državni dolg, s katerim vlade plačujejo »socialni mir« in ga bodo odplačevali še naši vnuki. Program levo-tajkunskih vlad je program širjenja revščine, ne pa razcveta potencialov slovenskih državljanov. Celo Janez Janša bi bil boljši od njih! Naš program je nasprotno program svobodnega trga, pravne države (ki bo politične lopove in tajkune dejansko spravila za zapahe) in nizkih davkov, kar vse še najbolj koristi revnejšim državljanom. Odpira jim nove možnosti za dober zaslužek, davki pa so minimalni, saj vlada vodi politiko poceni države. Politično-tajkunska elita se po svojih medijih kaže kot nezamenljiva in nujna v svoji skrbi za dobrobit državljanov. V resnici smo vsi revnejši, primerjalno pa plače in pokojnine vseskozi padajo. To resnico o lažni skrbi oblastnikov je na svoj način najlepše povedal največji ekonomist vseh časov Adam Smith (Bogastvo narodov, 1776): »Največja nesramnost in prevzetnost kraljev in ministrov je, da se pretvarjajo, da bdijo nad gospodarnostjo državljanov in omejujejo njihove izdatke. Sami pa so od nekdaj in brez vsake izjeme največji zapravljivci v družbi. Naj dobro skrbijo za svoje izdatke, pa bodo enako mirno zaupali državljanom, da bodo ti za svoje. Če njihova potratnost ne uniči države, je tudi zapravljanje njihovih podanikov ne bo nikoli«. Natanko tako: vlada mora strogo omejiti svoje izdatke, kjer so jih varčni državljani lahko samo za vzor. Potratnost politične elite in tajkunske kraje uničujejo Slovenijo. Tega ne bomo več dovolili: z lopovskimi politiki bomo obračunali na volitvah in sodiščih, kradljivski tajkuni pa ne bodo šli v zapor le pod pogojem, da takoj in do zadnjega beliča vrnejo v Slovenijo naš naropan denar. Čas polaganja računov prihaja. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed