Tej vladi so dnevi šteti in z njimi tudi dnevi, ko je Slovenija brezperspektivno ječala pod vladavino samopašnih tajkunov.

Spreminjajo, da se ne bi nič spremenilo

Tej vladi so dnevi šteti in z njimi tudi dnevi, ko je Slovenija brezperspektivno ječala pod vladavino samopašnih tajkunov.

V Sloveniji obstaja nekaj takega kot je inflacija napovedovanja reform. Dobesedno vsaka vlada je od prvega dne dalje opisovala, katere vse reforme bodo izvedene. Na tem reformnem spisku je vsakič znova moč najti pokojninsko in zdravstveno reformo, zmanjševanje birokratskih ovir, davčno reformo (saj veste, eni z davki gor, drugi pa dol), reformo trga dela ter privatizacijo (spet, dobro veste, eni ne, drugi da in to vse ampak nikoli, tretji maksimalno 15 podjetij, tazadnji pa kdo bi vedel in razumel kaj sploh hočejo in o čem sploh govorijo). Vse to je skrbelo in še vedno skrbi naše socialne inženirje, ki po lastnih navdihih in vizijah ter v imenu epohalnih reform neskončno radi eksperimentirajo z usodami državljanov in slovenskih podjetij. V zadnjih letih se je spisek reform še nekoliko razširil in danes z izjemo kakšnega politično senilnega Desusa ni stranke, ki se ne bi želela poskusiti še v reformi bančnega sektorja, razdolževanju podjetij in pa zmanjševanju dolga države. To je seveda dobro za kakšnega Dejana Židana, ki ima na zalogi vedno več in več idej, popolnoma vseeno za Karla Erjavca, ki se nikoli ni niti pretvarjal, da ima kakšne ideje, nekako bizarno pa za vse nas preostale, ki reform ne vidimo, razumemo pa, da je vsak dan več področij zasebnega in poslovnega življenja, v katerega se želi slovenska politika vse bolj vmešavati. Pri vsem tem blagohotnem političnem »reformiranju« pa nikakor ni pomembno izvesti dejanskih reform, ki so se zgodile sto kilometrov zračne linije zahodno ali pa severno od nas, ampak je potrebno reformirati tako, da so tajkunski rentniki siti in Cerarjeva vlada cela. Tej vladi so dnevi šteti in z njimi tudi dnevi, ko je Slovenija brezperspektivno ječala pod vladavino samopašnih tajkunov. Potem bomo Slovenijo spremenili na bolje.Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed