Pahorjeva vlada je razgalila nemoralno gnilobo: storiti vse za bogataška tajkunska omrežja, državljanom pa trositi drobtinice in laži.

Spomnite se obupne Pahorjeve vlade

Pahorjeva vlada je razgalila nemoralno gnilobo: storiti vse za bogataška tajkunska omrežja, državljanom pa trositi drobtinice in laži.

Kjer tako kot v Sloveniji obstaja draga velika draga država, ni niti svobode niti demokracije niti razvoja. Prej gre za uresničen Pahorjev komunistični ideal vseprisotne države evidence in kontrole, kjer so vsi državljani spremenjeni v najete uslužbence države. Da bi pridobili in ohranili svoje zasebne koristi, slovenska politično-tajkunska elita povzdiguje praznoverno oboževanje birokratske države, od državljanov pa zahteva slepo zaverovanost v sposobnosti te države. Pahorjeva vlada je nazorno razgalila vso stopnjo gnilobe, prostaštva in nizkotnosti nenačelnega oportunizma: storiti vse za tajkunska omrežja, ki jih omogočajo, državljanom pa trositi puhlice odurne samozadovoljne hinavščine javnega blagra. Taktika in metoda tega načina mišljenja je pastoralna oblast (Foucault), kjer pastirja Pahorja na eni strani dopolnjujejo ovce na drugi: muta pecora, prona et ventri oboedientia (mutaste ovce, sklonjenih glav in trebuhu pokorne). Ovce so tisti državljani, ki klečijo in se bojijo sprememb: bližje jim je strategija enega-in-istega, ne-odločanja, ne-sprememb, kot pa vlada, ki bi z reformami ukinila ovce in – vladala kot servis državljanov. Proti negotovosti Pahorjevega tajnega odločanja izven parlamenta, kjer vladajo tajkunski in korporativni interesi, potrebujemo racionalno, predvidljivo, učinkovito in stabilno reformno vlado ter delovnega predsednika države, ki bo pomagala izvesti strukturne reforme. V tem smislu velja učinkovito poceniti državno upravo in jo zmanjšali za polovico. Novo reformno vlado si bomo izvolili prihodnje leto, že zdaj pa lahko izvolimo zanesljivega predsednika (predsednico) države, ki bo tej vladi utrl(a) pot. Pahor je zavozil vse, kar je mogel, zato ni pravi odgovor na izzive slovenske prihodnosti. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed