Cerarjeva stranka SMC je bila medijsko ustvarjena stranka, ki je od samega začetka plen rentnikov, korumperjev, kriminalcev in ostalih predatorjev.

Slovenijo so ugrabile tajkunske skupine

Cerarjeva stranka SMC je bila medijsko ustvarjena stranka, ki je od samega začetka plen rentnikov, korumperjev, kriminalcev in ostalih predatorjev.

Kreditna ekspanzija državnih bank, namenjena za polnjenje žepov paradržavnih podjetij in politično blagoslovljenih tajkunov ter deformirane tržne strukture, ki so ubijale podjetništvo in omogočale prosperiteto politično favoriziranim podjetjem, so posledica dejstva, da tajkunske interesne skupine niso nikoli hotele prerezati popkovine med politiko in gospodarstvom. Da bi lahko nadaljevale po starem, je leta 2014 nastopilo medijsko ustvarjanje Cerarja in SMC. Gre za medijsko napihnjeno stranko brez svetovnega nazora in za povrh še popolnoma izpraznjene vsebine. Takšne stranke so najlažji plen rentnikov, korumperjev, kriminalcev in ostalih predatorjev, ki plenijo državljane v imenu države in pravičnosti. Državo so ugrabile interesne skupine in ko je leta 2014 zmagala programsko in svetovno-nazorsko izpraznjena stranka SMC, je to pomenilo popolno zavojevanje celotne družbe s strani rentnikov. V Sloveniji se je rodil predatorski in roparski kapitalizem. Poleg tega je tu še privatizacijski plen, ki ga je potrebno razdeliti. Štiriletna Cerarjeva vlada z vsemi svojimi formalnimi in neformalnimi vzvodi je edina garancija, da zmagovite rentniške skupine prevzamejo projekte privatizacije podjetij in realizirajo svoje zaslužek pri prodaji podjetij. S Cerarjem je zagotovljena minimalna politična stabilnost za keširanje že doseženih privatizacijskih rent. Naš program je nasprotno program ljudskega kapitalizma, socialno-tržnega gospodarstva po meri slovenskega državljana, kjer dobivamo vsi.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed