Slovenski državljani, prebudite se, preden vas politično-tajkunska lopovska druščina dokončno odvede v prepad, v revščino in propad države!

Slovenija, prebudi se!

Slovenski državljani, prebudite se, preden vas politično-tajkunska lopovska druščina dokončno odvede v prepad, v revščino in propad države!

Slovenski tajkuni, zdaj navezani na SMC, zavirajo prihod tujih vlagateljev, da bi si še enkrat nemoteno razkartelizirali Slovenijo. Ob tem bo SMC varovala monopole v državni lasti in trge zapirala pred tujo konkurenco. Slovenska vavčerska privatizacija je bila zgodovinsko zavožen model lastninjenja, zato se ni čuditi, da ima Slovenija - ob pregovorni sovražnosti do tujcev z denarjem in neskončnih administrativnih ovirah – najmanj tujih investicij in se te celo v trendu umikajo. Tuje investicije so po svetu ključen dejavnik pospeševanja razvoja in povečevanja konkurenčnosti - Slovenija pa izkazuje najnižji indeks politike konkurence in ekonomske svobode. V Sloveniji so te možnosti uničile interesne skupine, ki združujejo predstavnike nekdanjega režima in iz njih nastale rdeče tajkunske elite in bančni kriminalci. Ti so v novonastalo demokratično in tržno institucionalno okolje uspele vgraditi svoje lopovske interese. V tajkunskem interesu je, da se država ne umakne iz gospodarstva, saj mora servisirati njihove nove kradljivske podvige. Zato ostaja slovensko poslovno okolje inferiorno, pravni okvir neučinkovit in davčni sistem konfiskacijski. V Sloveniji lahko uspevajo samo državna podjetja in na državo vezana tajkunska podjetja, obojim pa ob strani stojijo z levičarskimi vladami zlizana vodstva sindikatov. V sistemu keynesianskega dirigizma je vsa Slovenija izrabljena za zadovoljevanje interesnih skupin in iskalcev rent. Tako rekoč vse leve in desne stranke so kolektivistične, nenaklonjene osebni in ekonomski svobodi. Režimski mediji skupaj z večinskim javnim mnenjem izkazuje sovražnost do liberalizma, ker so Slovenci menda v nasprotju z načeli odprte družbe, liberalizacije in svobodnega družbenega razvoja dresirani tako, da se svobode bojijo. Edina tekma, ki jo pozna slovensko zakotje, je tekma za pridobitev naklonjenosti interesnih skupin (upokojenci, sindikati, kmetje itd.), ki predstavljajo tako veliko število volivcev, da je od njih odvisna vsakokratna zmaga na volitvah. Slovenski državljani, prebudite se, preden vas ta lopovska druščina dokončno odvede v prepad, v revščino in propad države!


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed