Smo alternativa privatizaciji države s strani tajkunskih, banksterskih in politično-gangsterskih klik v SMC, SD in Desusu, ki samovoljno vladajo slovenskim državljanom.

Proti vladajoči laži

Smo alternativa privatizaciji države s strani tajkunskih, banksterskih in politično-gangsterskih klik v SMC, SD in Desusu, ki samovoljno vladajo slovenskim državljanom.

Če hočemo premagati vladajoči politično-tajkunski režim, potem moramo poleg novih strank oblikovati zametke nove avtonomne javnosti proti vladajoči laži: odbore za zaščito človeških in državljanskih pravic, avtonomne komunikacijske medije, različne subkulturne skupine in alternativne politične programe demokratične opozicije. Parlamentarna demokracija ter pravice in svoboščine so namreč v Sloveniji uresničene le v omejenem obsegu. Državljane Slovenije so vladajoči mediji pripravili do tega, da je to, kar imamo, vse kar lahko dobimo od demokracije in tržne ekonomije. Politično-tajkunska elita vlada toliko časa zato, ker ji je uspelo vzpostaviti družbeni konsenz na osnovi strahu, nemoči, oportunizma in neznanja državljanov ter pomanjkanja dejanskih alternativ. Temu seveda še zdaleč ni tako: poleg drugih smo tudi mi alternativa privatizaciji države s strani tajkunskih, banksterskih in politično-gangsterskih klik v SMC, SD in Desusu, ki vladajo slovenskim državljanom izključno v lastnem interesu in z državno samovoljo. V nasprotju s temi novodobnimi despoti smo mi nosilci tradicije demokratične dediščine, spoštovanja človekovih pravic in svoboščin in njihove razširitve na vse člane družbe brez kakršnekoli diskriminacije. Terjamo zagotovitev enakih materialnih in kulturnih pogojev za vse člane družbe kot garancije za prakticiranje proklamiranih pravic in svoboščin. Tradicionalnim pravicam – nedotakljivosti integritete posameznika in človeškega dostojanstva – dodajamo pravico do dela, svobodne izbire poklica in pravico do organizirane obrambe zagotovljenih pravic in svoboščin. In klasičnim pravicam – svobodi tiska in pisane besede, svobodi združevanja in zborovanja – dodajamo pravico do akcije za spremembo obstroječega stanja v Sloveniji, kjer bo širša svoboda vseh lahko zagotovila emancipatorično preobrazbo slovenske družbe in njeno blaginjo. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed