Na volitvah bomo pospravili z ideološko ropotijo politično-tajkunske elite in enkrat za vselej končali z njeno »večnostjo«.

Proti vladajoči ideologiji

Na volitvah bomo pospravili z ideološko ropotijo politično-tajkunske elite in enkrat za vselej končali z njeno »večnostjo«.

Ideologi vladajoče politično-tajkunske elite nas nenehno prepričujejo, da je njihov obstoj sam-ob-sebi-umeven, da je dobro in pravilno, da vodijo državo takšni kekci kot so razni cerarji, pahorji in erjavci ter da ni možno drugače, ker bi potem oblast prevzel Janša – to pa bi pomenilo nekaj groznega. Ta poceni vladajoča ideologija obenem deluje skoz matrico afirmacij in sankcij: če delujete v skladu z ideološkim diktatom, ste nagrajeni s svojo bedno eksistenco podpiranja te sprevržene elite, če pa nasprotujete diktatu, sledijo sankcije – medijski linč, nezaposlenost, bankrot, marginalizacija, zapor ali norišnica. Vladajoča elita je s svojimi mediji v stalnem spopadu zato, da vzpostavlja in ohranja določeno subjektivnost – od države odvisne posameznike, ki so podrejeni tej eliti. Zvedeni so na pokorna telesa, ki so koristna, podjarmljena in produktivna. Politično-tajkunska elita po vsej Sloveniji organizira disciplinski prostor, v katerem vsak posameznik dobi svoje mesto in vsako mesto svojega posameznika. Oblast nadzoruje medijsko konstrukcijo, v kateri se svet kaže tak, kot hoče, da se kaže: samoumeven, normalen – kot da ne bi to, kar v Sloveniji obstaja, ne bila ena sama velika ideološka proizvodnja slik, obnašanj, stališč in postopkov, ki služijo vladajočim političnim gangsterjem iz SMC, SD, Desusa in ZL. Njihovi ideološki aparati države (šolski, pravni, politični, sindikalni, informacijski, kulturni) reproducirajo ista oblastna razmerja statusa quo: tako, denimo, politični ideološki aparat državljane podreja vladajoči kot-da-levičarki ideologiji, informacijski ideološki aparat usmerja pozornost državljanov na vsakodnevno dozo mazohističnega sprejemanja krivic in brezzobega moralizma; če pa to ne zaleže, elita požene represivne aparate države (državno upravo, policijo, sodišča, zapore), ki že s samo grožnjo delovanja podrejajo slovenske državljane. Tako ljudje živijo »svojo« (dejansko oblastno) idologijo kot samoumevno predstavo, v kateri so podložni politično-tajkunski eliti. Nič več, vse več slovenskih državljanov je že jedlo jabolko z drevesa spoznanja. Na volitvah bomo skupaj pospravili s to ideološko ropotijo in enkrat za vselej končali z njeno »večnostjo«. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed