S starim novim socializmom levice je kakor z viskijem: lep je na pogled, grenak po okusu, škodljiv za duha, privoščijo pa si ga lahko samo bogati salonski komunisti.

Proti tajkunskemu komunizmu!

S starim novim socializmom levice je kakor z viskijem: lep je na pogled, grenak po okusu, škodljiv za duha, privoščijo pa si ga lahko samo bogati salonski komunisti.

Politično-tajkunska elita ima izjemne sposobnosti obnavljanja, zato po vsaki reciklaži vladajoče stranke hitro zažene državni aparat tako, da se še naprej odloča daleč od vpliva, nadzora ali celo obveščenosti državljanov in širše javnosti. Vedno znova se vzpostavlja nepregledna siva cona neformalnih skupin moči, omrežij, lobijev in mafij, ki imajo v lasti tista podjetja in medije, ki so prisesani na državna naročila in vladno politiko. Ta siva cona ni podvržena ne regulativi ne legitimacijskim zahtevam, kar komunističnega podmladka v Združeni levici ne moti; za njih so za vse krivi fantomski »neoliberalci« in grdi, umazani, zli in gnili kapitalizem, ne pa njihovi nekoliko starejši tovariši. Svojim volivcem tako postrežejo s stalinsko logiko: najboljši dokaz, da so krivi je to, da ni dokazov. Ker če ni dokazov, to pomeni, da so jih skrili, in če so jih skrili, to pomeni, da so krivi. S starim novim socializmom levice je kakor z viskijem: lep je na pogled, grenak po okusu, škodljiv za duha, privoščijo pa si ga tako in tako lahko samo bogati salonski komunisti, tajkuni in politični povzpetniki s komunistično utopijo nategnjene falirane študentarije. Te škodljivce – naj bodo zavedeni ali koristolovci – je treba v Sloveniji ustaviti in jim odpreti pot v njim prijateljsko Severno Korejo.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed