S Pahorjem je kakor z viskijem: lep je na pogled, grenak po okusu, škodljiv za duha, privoščijo pa si ga lahko samo bogati salonski komunisti.

Proti Pahorjevemu tajkunskemu komunizmu!

S Pahorjem je kakor z viskijem: lep je na pogled, grenak po okusu, škodljiv za duha, privoščijo pa si ga lahko samo bogati salonski komunisti.

Politično-tajkunska elita ima izjemne sposobnosti obnavljanja. Vedno znova se vzpostavlja nepregledna siva cona neformalnih skupin moči, omrežij, lobijev in mafij, ki imajo v lasti tista podjetja in medije, ki so prisesani na državna naročila. Ta siva cona ni podvržena ne regulativi ne legitimacijskim zahtevam. Program poceni minimalne države in državljanske svobode je edina resna alternativa razvoja Slovenije. Velika draga država ni alternativa, ker je to država, ki je po eni strani podrejena posameznim politično-tajkunskim interesnim skupinam, po drugi pa je osamosvojena od državljanov in njihovega interesa po gospodarskem razvoju ter višjem standardu. Politično-tajkunska elita s Pahorjem na čelu samo Slovenijo obravnava kot svojo kolonijo, kot banana-republiko, od koder velja potegniti zgolj dobiček, osiromašeno ljudstvo pa prepustiti državni sociali. Toda ta velika država navkljub praksi avtoritarnega etatizma ni vsemogočna. Slovenska država je mali velikan na nestabilnih nogah, ujeta v lastno past: država se ne more niti umakniti niti napredovati, niti omejevati sebe niti nadzorovati gospodarstvo. Država je prignana do točke, ko istočasno dela preveč – državni posegi v gospodarstvo so prvi vzrok slovenske krize – in premalo – ne more zadeti korenov lastnega ustvarjanja krize. Zato Pahorjevi salonski komunisti nenehno nihajo med dvema stranema alternative – umakniti se ali še bolj intervenirati; namesto z vsemogočno državo imamo opravka z državo, ki ima za hrbtom zid, pred seboj pa jamo. Tako Slovenija cepeta na mestu in ni sposobna izpeljati nobene reforme v korist blagostanja državljanov. Odvrzimo Pahorja na smetišče zgodovine.Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed