Za razliko od Pahorja mi podpiramo temeljni nacionalni interes – blaginjo slovenskih državljanov, torej nizke cene, nizke davke in poceni državo.

Proti Pahorjevemu klientelizmu in korupciji

Za razliko od Pahorja mi podpiramo temeljni nacionalni interes – blaginjo slovenskih državljanov, torej nizke cene, nizke davke in poceni državo.

Slovenijo je strah prihodnosti: prekletstvo zatohlega drobtinčarstva vegetira na nekonkurenčnosti dela gospodarstva, na neprilagodljivem trgu, zgrešeni davčni politiki, zbirokratizirani megalomanski javni upravi, na premajhnem vlaganju v znanje in razvoj. Posledica: Slovenija izgublja tekmo s svetom, s primerljivim okoljem, izgublja pa tudi delovna mesta – in ne ustvarja novih, kvalitetnejših. Na Slovenskem je očitno možen zgolj državni kapitalizem, ki ga kot svoje pokvarjeno gradualistično blago prodaja proti-demokratična diktatura politično-tajkunske elite s Pahorjem na čelu: ta prodaja iluzijo o vsemogočnosti države – kot da je država rešitev problema, ne pa glavni problem slovenske ekonomije. Ni se čuditi, če švicarski Inštitut za razvoj menedžmenta ugotavlja, da je po kriteriju vladne učinkovitosti Slovenija na dnu lestvic in zaostaja za vsemi državami-članicami EU. Preprosto rečeno: tudi predsednik države, ki ga je nastavila tajkunska elita, ima negativni učinek na razvoj gospodarstva – od splošne politične in lastniške dominacije do nekonkurenčne davčne zakonodaje, vseh vrst korupcije, klientelizma in kriminala belih ovratnikov. Vsa Pahorjeva dejavnost je izza kulis koncentrirana na postopno politično privatizacijo, ki ima nalogo zgolj krepiti kadrovsko-logistično strukturo tajkunskih strank, po drugi strani pa ustvarja privilegirano elito prikrito subvencioniranih slovenskih kapitalistov. V vsej vzhodni Evropi je prav Slovenija tista, kjer država daleč največ posega v gospodarstvo: s subvencijami, kot lastnica in kot polje političnega trga prerazdeljevanja – o reformah oziroma njih pokopu pa odloča ljubljanska klientelistična mreža plenilcev in lovcev na rente. Namesto da bi predsednik države deloval kot temeljni pobudnik motivirajočega podjetniškega normativnega okolja in regulatorja, politično in lastniško »varuje« Slovenijo pred tujim kapitalom, nevarne so celo nove greenfield tuje naložbe. Kučanova ideja o napačno razumljenem »nacionalnem interesu« je s Pahorjem dokončno zmagala: paranoja pred razprodajo »družinske srebrnine« se je zalezla v vsako poro predsedniških soban in kapitalski ksenofobiji ni videti konca. Mi podpiramo samo en temeljni nacionalni interes – blaginjo slovenskih državljanov, torej nizke cene, nizke davke in poceni državo. Pahorju je vseeno za blaginjo slovenskih državljanov, še več, iz njih vsakodnevno brije norca. Koliko časa se mu bomo še pustili nategovati?! Odgovor je – nič več!Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed