V Sloveniji obstajajo posebni režimski uredniki in novinarji v službi vlade in tajkunskih interesnih skupin, ki izvajajo cenzuro, medijske uboje ter preprodajo informacij.

Proti novinarskim plačancem režima

V Sloveniji obstajajo posebni režimski uredniki in novinarji v službi vlade in tajkunskih interesnih skupin, ki izvajajo cenzuro, medijske uboje ter preprodajo informacij.

V Sloveniji obstajajo posebni režimski novinarji v službi tajkunskih interesnih skupin. Ti novinarji kot najeta udarniško sila politike in interesnih skupin volivcem prodajajo svoje videnje sveta. To so ljudje, ki z neodvisnostjo in strokovnostjo nimajo nobene zveze, čeprav nenehno zatrjujejo drugače. Gre za cenzuro, medijske uboje in sistem preprodaje informacij. Cenzuro smo na svoji koži občutili prav vsi, ki smo stopili proti politično-tajkunski eliti. Ravno tisti novinarji, ki so danes najbolj glasni zagovorniki svobode, so bili prvi, ki so udarili po nas, in tisti, ki jim ni bilo težko kolaborirati s tajkunskimi interesnimi skupinami pri zagotavljanju njihovih rent (seveda na račun vseh nas preostalih državljanov). Temu služijo medijski uboji, ki je nekaj najbolj podlega, kar so kadarkoli uprizorili naši »resnicoljubni« novinarji. Začelo se je z Jožetom Pučnikom, Francem Rodetom, Andrejem Bajukom in nadaljevalo z Andrejem Magajno, Radom Pezdirjem in Milanom Balažicem. To so samo nekatera imena v nizu številnih, ki so bili, zaradi svojega nestrinjanja z vlado in najmočnejšimi tajkunskimi interesnimi skupinami deležni najbolj umazanih kampanj, polnih laži, podtikanj in potvarjanj. In to kot po pravilu prav od neodvisnih novinarjev Dela, Dnevnika in Mladine. Ko smo opozarjali, da je naveza med politiko in podjetji nevarna ter da je edina pot v svobodno družbo tista, kjer se država brezpogojno umakne iz gospodarstva (tako lastniško kot prerazdeljevalsko), kjer se monopoli in karteli brez milosti razbijajo, so novinarji Dela, Dnevnika in Mladine skakali po nas in trdili, da smo neoliberalni zmešanci, ker da Slovenci nujno potrebujemo nacionalne šampione, podjetja, ki v dogovoru s politiko varujejo naš nacionalni interes ter da se morajo pod patronatom politike naša podjetja združiti (da se zavarujemo pred tujci). Sami novinarji so se potrudili, da so ustvarili pošast, sestavljeno iz gospodarskih monopolov in političnih interesov, zdaj, ko so ugotovili, kaj so naredili in jih je medijski Frankenstein začel daviti, pa so se začeli razburjati, da naj ga ustavimo. Ustavili ga bomo, pa ne zaradi režimskih novinarjev, ampak zato, da državljanom končno natočimo čistega vina.Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed