Predstavitev knjig Milana Balažica v Mariboru

Predstavitev knjig Milana Balažica v Mariboru.

Obiščite nas na predstavitvi knjig Milana Balažica, ki bo 6. oktobra v Mariboru. Nepravičnost, brezpravnost in tudi odkrito nespoštovanje, ki jih danes doživljajo Slovenci v Sloveniji, nas prepričujejo o prelomnosti sedanjega zgodovinskega trenutka in nas obvezujejo, da v jasni obliki izrečemo svojo voljo, iz katere sledijo dejanja v prihodnosti.

Vse, česar niste vedeli o včerajšnjem slovenskem dnevu, vse, česar se ne upate vprašati o današnjem dnevu, in vse, na kar niste nikoli pomislili, da bi lahko bil slovenski jutri.
Ob 25. obletnici osamosvojitve Slovenije je izšel knjižni par avtorja dr. Milana Balažica. Komplet dveh knjig ponuja detajlno pot skozi zgodovinski čas konca 80. in začetka 90. let prejšnjega stoletja in grobo, a pošteno diagnozo propada naše države.


Knjiga Zakaj je Slovenija postala samostojna država nas doslej najbolj detajlno popelje skozi zgodovinski čas konca osemdesetih in začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. Pred nami se v vsej barvitosti odvijajo prizori iz ulic in strogo zaprtih soban, kjer se odvijajo dogodki, ki so Slovenijo usodno zaznamovali in ji dopuščali zgolj eno možnost – samostojnost. Ta pot je predstavljala izjemno tvegan skok v neznano in negotovo prihodnost. Kar je bilo dobro znano, je bilo to, da so vse svetovne sile proti slovenski neodvisnosti. Knjiga tako argumentirano odgovarja na preprosto, a temeljno vprašanje: zakaj je Slovenija postala samostojna država.


Knjiga Propad Slovenije za svoje teze ponuja tehtne argumente, analize, številke in grafe. Po svojem stilu je za lepe duše morda nekoliko groba in poštena – takšna, kot je bil punk pred desetletji. Nekateri jo bodo pričakali na nož, spet drugi z zaroto molka. Nekaj pa je gotovega: po tej knjigi v Sloveniji nič več ne bo tako, kot je bilo.Kdaj: Četrtek, 6. oktober 2016, ob 18. uri
Kje: Mestna knjigarna Maribor (Ulica 10. oktobra 4, Maribor)

0 0
Feed