SOVA že davno ne deluje več primarno na področju obveščevalno–varnostne dejavnosti, ampak se ukvarja z nečim povsem drugim: z medijsko kompromitacijo političnih nasprotnikov vladajoče elite.

Politično-tajkunska elita podredila SOVO

SOVA že davno ne deluje več primarno na področju obveščevalno–varnostne dejavnosti, ampak se ukvarja z nečim povsem drugim: z medijsko kompromitacijo političnih nasprotnikov vladajoče elite.

Koristolovske tajkunske interesne skupine in gangsterska politika so si za utrditev svojega gospostva podredile velik operativni del Sove. Ta organizacija že davno ne deluje več primarno na področju obveščevalno–varnostne dejavnosti, ampak se ukvarja z nečim povsem drugim: z medijsko kompromitacijo političnih nasprotnikov vladajoče elite. Posledica tega je še bolj bizarno politično prizorišče, vsesplošno rentništvo in pa ogromne varnostne luknje. Velike količine informacij so preko različnih posrednikov stekle iz Sove v slovenske medije, veliko akcij Sove se je zlorabilo za medijske uboje in ve se, kdo so informacijski posredniki ter kakšna je njihova renta. Obstaja politično-tajkunski interes, da se ne razkrinka koalicij med politiko in tajkunskimi interesnimi skupinami, ki ugrabljajo državne institucije. Dobršen del Sove je v tem smislu politično angažiran. Zbirajo se informacije, ki omogočajo razvoj koalicij med politiko in interesnimi skupinami in služijo za brezskrbno ugrabitev države ter ekstrakcijo rent. Tako Sova, kot jo poznamo danes, ne izvaja tistega, kar bi po zakonski definiciji morala, saj ne skrbi za varnost državljanov. Zaradi političnega aktivizma in slabe analitične sposobnosti, ki ji je v uteho kopiranje tujih obveščevalnih poročil, nastaja varnostna luknja. Ta je definirana s finančno in orožarsko logistiko ekstremističnih skupin, razvojem domačih in tujih radikalnih in ekstremističnih grupacij na ozemlju Slovenije in neopaženemu delovanju tujih obveščevalnih služb. Celotno državno upravo z ministrstvi na čelu bo treba odmočviriti, državljanom pa zagotoviti sposoben in učinkovit servis njihove svobode in varnosti. Ljubljansko barje je treba izsušiti!


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed