Ponovna zmaga politično-tajkunskih strank bi imela za posledico politični, družbeni, gospodarski in tehnološki zastoj Slovenije.

Pojdimo na volitve in si vzemimo svobodo

Ponovna zmaga politično-tajkunskih strank bi imela za posledico politični, družbeni, gospodarski in tehnološki zastoj Slovenije.

Izkazalo se je, da gospodarske reforme v Sloveniji zahtevajo politične reforme, na katere pa politično-tajkunska elita noče in ne more pristati. Pod vladavino te elite lahko govorimo o krizi mobilizacijskih in motivacijskih dejavnikov, o blokadi ustvarjalnih potencialov – še posebej izobraženih mladih, ki množično zapuščajo Slovenijo – in o inovacijski krizi. To pomeni, da v Sloveniji prevladujejo razmere, ki dušijo razvoj pobud za tehnološke in družbene inovacije. Deblokada ne more biti nič drugega kot oživljanje možnosti za politično in gospodarsko modernizacijo in prestrukturacijo Slovenije. Obe se začenjata s porazom politično-tajkunske elite in zmago reformnih sil, ki niso povezane ne s Kučanovimi ne z Janševimi strankami. Šele nova reformna vlada bo sposobna Slovenijo povesti v sam evropski razvojni vrh. Ponovna zmaga politično-tajkunskih strank (SMC, SD, Desus in ZL) bi imela za posledico politični, družbeni, gospodarski in tehnološki zastoj Slovenije. To bi pomenilo, da bi slovenske državljane še naprej tlačila draga država, ki omejuje njihovo svobodo in z visokimi davki onemogoča razvoj blaginje civilne družbe. Slovenska država ne more biti nič drugega kot delegiranje oblasti v skupno dobro celotne družbe. Bolj kot je civilna družba svobodna in razvita, bolj sama uravnava svoje zadeve in manj je razlogov za veliko pogoltno vlado. Obstaja premo sorazmerje med svobodno družbo in majhno poceni državno upravo (société libre, gouvernement simple) na eni ter nesvobodno družbo in veliko drago državno upravo (société contrainte, gouvernement complique) na drugi strani. Mi zagovarjamo svobodno družbo in majhno poceni državno upravo, politično-tajkunska elita pa nam vsiljuje nesvobodno družbo in veliko drago državo. Če se odločate za prvo opcijo, potem ste z nami. Pojdimo skupaj na volitve in si izbojujmo svojo svobodo, blaginjo in razvoj. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed