S pravim volilnim pohodom na Ljubljano bomo pretrgal oblast strank politično-tajkunske elite in očistili gnojne tvorbe državne birokracije.

Pohod na Ljubljano

S pravim volilnim pohodom na Ljubljano bomo pretrgal oblast strank politično-tajkunske elite in očistili gnojne tvorbe državne birokracije.

Nobeni vladi državljani ne moremo preprosto zaupati. Ob tem lahko spomnimo dr. Jožeta Pučnika, katerega politično-teoretska zapuščina je vse premalo cenjena, ki je pred ob neki priložnosti na vprašanje novinarja, ali opozicija zaupa vladi, odgovoril: »Zaupanje sploh ni politična kategorija. V političnem življenju ne smeš nikomur zaupati, ampak moraš vsakogar kontrolirati. Zlasti ne smeš nikomur zaupati na kredo…«. Vse naše dosedanje vlade imajo celo vrsto proti-demokratičnih dejanj. Za razliko od njih bo naše dejanje v imenu ljudstva, torej demokratično. Po svojem bistvu bo predstavljalo veliki diskontinuitetni dogodek zgodovine samostojne Slovenije. S pravim pohodom na Ljubljano bomo pretrgal hegemonijo strank politično-tajkunske elite, potem pa takoj počistili z neučinkovito državno birokracijo. Dovolj imamo cinizma, da se v tej državi ne da ničesar spremeniti, ker je vse – od državnega uradništva do medijev in gospodarstva – v rokah »kontinuitete«. Mi bomo s to »kontinuiteto« opravili tako politično kot pred sodišči. Zato je pred nami izjemno poslanstvo, pragmatično in koristno, v skladu z večinsko ljudsko voljo in slovenskim nacionalnim interesom. Ta interes terja odstranitev vseh tistih ljudi, ki so tvorili hobotnico lopovskih politikov, tajkunov in banksterjev. Ti so slovenskim državljanom namesto hitre blaginje zahodnih potrošniških družb prinesli »dolino solz«, razslojevanje, manjšo varnost in slabše socialno skrbstvo. Namesto grabežljivih populističnih elit, ki jim je bila demokracija fasada, bomo oblast dejansko vrnili ljudem. Cerarjeva vladna ekipa bo pred volitvami naredila skorajda vse, kar je v njeni moči, da bi slovensko ekonomijo spravila v navidezno dobro stanje na dan volitev. Toda volivci ne bodo več tako naivni, kot so bili leta 2014, da ne bi prepoznali te vrste podkupovanja in se odzvali ravno nasprotno od pričakovanj vrha SMC. Volivci bodo kaznovali neuspeh obstoječe vlade in si z zmago na volitvah odprli novo prihodnost.Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed