V svojem mandatu predsednika republike mu je uspelo do te mere razvrednotiti to častno funkcijo, da je lahko le še predsednik svoje tajkunske tovarišije.

Pahor sramoti Slovenijo

V svojem mandatu predsednika republike mu je uspelo do te mere razvrednotiti to častno funkcijo, da je lahko le še predsednik svoje tajkunske tovarišije.

Kot vemo, je predsednik republike edini od trojčka predsednikov vlade, parlamenta in države, ki ga ljudstvo izvoli neposredno. Ta izjemna politična legitimnost se tepe z njegovim ozkim krogom ustavnih pooblastil, ki jih je podedoval; ozkih, če bi imeli pametne predsednike republike – za Pahorja so še obstoječa pooblastila preširoka. Ustavo je pisala Demosova večina proti takratnemu predsedniku Kučanu, ki mu je bilo treba –že zaradi orjaške neformalne moči – onemogočiti, da bi povsem obvladoval slovensko politiko. Od takrat naprej je veljalo, naj predsednik države svojo omejeno politično moč kompenzira skozi držo nadstrankarske moralne avtoritete. Pahor nima niti tega: je strankarski vojščak tajkunske elite in etično sprijena oseba. V svojem mandatu predsednika republike mu je uspelo do te mere razvrednotiti to častno funkcijo, da je lahko le še predsednik svoje tajkunske tovarišije. Domači ceneni populizem je dopolnjeval z nizom neuspehov in škandalov na mednarodnem področju. Z napovedjo nove kandidature bolestno hlasta po oblasti, koristi, zaslugah, žarometih in slavi, kar vse škoduje Sloveniji, ki je nekoč že veljala za resno državo. Zaradi Pahorjeve bebave infantilne pojavnosti je ogrozil ugled funkcije predsednika in pred svetom blamiral Slovenijo. Zato si je zaslužil nezaupnico in ustavno obtožbo. Če te ne bo sprožil Državni zbor, mora to storiti ljudstvo na volitvah, da zaščiti demokracijo in mednarodni ugled Slovenije. Za to, kar je Pahor dokazano škodljivega storil Sloveniji, ga moramo nagraditi – ne z novim predsedniškim mandatom – ampak s pogledom iz zaporniške celice. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed