Pokažimo jim, da so se tokrat ušteli in vzemimo svojo usodo v lastne roke: volimo proti tajkunskim strankam na oblasti in si vzemimo svobodo.

Odločni NE politično-tajkunskim strankam

Pokažimo jim, da so se tokrat ušteli in vzemimo svojo usodo v lastne roke: volimo proti tajkunskim strankam na oblasti in si vzemimo svobodo.

V jedru našega političnega delovanje je nek NE, ki se zoperstavlja vladajočemu politično-tajkunskemu režimu. Ker režim to ve in se boji spremembe, ki jo z volitvami napovedujemo, organizira izredno stanje kot normalno vladavino – ukinja vladavino zakona v imenu samega zakona. To tiho pred-volilno izredno stanje ukinja že tako majav pravni red. Zato imamo še toliko bolj pravico, da se temu (ne)redu upremo. Ker smo državljani sistematično prikrajšani za svoje pravice, blaginjo in osebno dostojanstvo, smo odvezani svojih odgovornosti do tajkunskega političnega reda. Temu redu ničesar ne dolgujemo, zato smo odvezani vsake odgovornosti do politično-tajkunske elite. Že s svojim obstojem demonstriramo možnost osvobojenega ozemlja od politično-tajkunske nadvlade. S svojim delovanjem pa nase jemljemo tveganje koraka ven iz vladajoče laži in njene socialne demagogije, ki prikriva brutalno plenilsko logiko t.i. leve oblasti. Ta dokazuje, da si izkoriščevalski kapitalistični tajkun najlažje, če si socialdemokrat. Politika vladajoče elite je post-politika načelnega oportunizma, se pravi, oportunistični pragmatizem brez načel. Stvari spreminjajo le zato, da bi vse ostalo nespremenjeno – tako njihova oblast, kot tajkunsko izkoriščanje slovenskega naroda. Če k čemu, razni pahorji in erjavci prispevajo zgolj k ohranjanju tega krivičnega reda. Za njih je najvišje dobro pač to, da ostanejo na oblasti in da se nič ne zgodi – tudi po prihajajočih državnozborskih volitvah. Državljani Slovenije, pokažimo jim, da so se tokrat ušteli in vzemimo svojo usodo v lastne roke: volimo proti tajkunskim strankam na oblasti in si sami vzemimo svobodo. Kot je rekla Rosa Luxemburg: »Svoboda je svoboda tistih, ki mislijo drugače«. To smo mi: ne samo, da mislimo drugače, skupaj z državljani smo edini, ki resnično mislijo. Mislimo drugače in storili bomo vse drugače od tistih, ki slepo in brez misli sledijo vodjem politično-tajkunskega režima. Misleči državljani, storimo svojo dolžnost! Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed