Dovolj je, da vam obljubijo najbolj nemogoče zadeve, da za kaj takega ne bo treba trdo in odgovorno delati, pa dobijo vaš glas. Doklej?

Ne pustite se znova prinesti okrog

Dovolj je, da vam obljubijo najbolj nemogoče zadeve, da za kaj takega ne bo treba trdo in odgovorno delati, pa dobijo vaš glas. Doklej?

Značilnost katerihkoli slovenskih volitev je, da volilno telo vedno z veseljem nagradi politične stranke in kandidate, ki obljubijo najbolj neverjetne stvari in najmanj sprememb. Dovolj je, da obljubite vsaj tisto, kar imajo druge države, in zagotovite, da za kaj takega ne bo treba trdo in odgovorno delati, ampak bo dovolj, da vlada napiše strategijo razvoja in da malce počakamo na blagodejne vplive zunanjih dejavnikov, pa bo. Tako slovenskim volivcem vedno znova obljubljajo ogromno zastonjskih stanovanj, nizke davke, visoke socialne transferje, neskončno visoke pokojnine, študentsko prehrano in status do 40. leta, vse storitve, ki si jih volivci zaželijo zastonj, najrazličnejše otoke v Jadranskem morju in tako naprej - in volivci jih volijo. Pa čeprav nič od tega nikoli ne vidijo, hkrati pa, brez dvomov, še vedno plačujejo prav vse navdihe različnih izboljševalcev sveta in rente tajkunskim interesnim skupinam. Vprašanje je, ali se slovensko volilno telo sploh zaveda, kaj voli, in kakšne so posledice njihovih odločitev. Vsake državnozborske volitve le še enkrat pokažejo stopnjo resnosti slovenskega volilnega telesa. Zato ni čudno, če se različni lobiji in tajkunske plenilske interesne skupine oddahnejo vsakič, ko slovensko volilno telo (ki je po raziskavi OECD v 80 odstotkih primerov funkcionalno nepismeno) izvoli iste ali na las podobne prodajalce megle in propada Slovenije. Vselej zmaga levo-tajkunska elita in njene stranke – SD, SMC in Desus. Dokler ne bomo v Sloveniji zmagali sredinski reformisti in v državo spustili delujočih institucij - trga, minimalne države, neprogresivnega obdavčenja, resno vzeli pravne države, izvedli liberalizacije in privatizacije ter sprejeli odgovornost za svoja dejanja na trgu, toliko časa bodo volitve samo mehanizem za prerazdeljevanje od večine državljanov na privilegirano politično-tajkunsko manjšino, ne pa mehanizem za uresničevanje političnih preferenc državljanov. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed