Ne podpirajmo človeka, ki je kot predsednik vlade slovenske državljane zadolžil za več kot 10 milijard evrov, ki jih bodo odplačevali še naši vnuki.

Ne pustimo se Pahorju nategniti še enkrat!

Ne podpirajmo človeka, ki je kot predsednik vlade slovenske državljane zadolžil za več kot 10 milijard evrov, ki jih bodo odplačevali še naši vnuki.

Slovenija je dobesedno monstruozno ujeta v rokah tajkunskih interesnih skupin, ki jim slovenska politika in mediji servilno služijo, boj proti učinkoviti privatizaciji pa je boj za preživetje omrežja stricev, ki je svoje orodje našel v predsedniku države Pahorju. Pahor je že kot predsednik vlade (2008-2011) zavozil slovensko prihodnost, ko je brezglavo najemal kredite in Slovenijo zadolžil za več kot 10 milijard evrov. Ob tem finančnem genocidu, ki ga je storil na slovenskimi državljani, bi moral na sodišče in v zapor! Njegovo nično javno podporo reformam, njegovo tišino in pasivnost si lahko razlagamo samo kot nadaljnje služenje stricem, ki vodijo politično-tajkunska omrežja. Glede na njegovo početje lahko ugotovimo, da je Pahor leta 2012 izkoristil omrežje stricev zato, da je postal politični feniks, v resnici pa se jim nikoli ni odpovedal in nikoli ni niti pomislil, da bi jim napovedal dokončni obračun. S tega vidika je predsednik države Borut Pahor tretjerazredna volilna prevara. Pahor je ime socializma s človeškim obrazom, ki mu je odpadel oportunistični omet – kar je ostalo od njegovega socializma, je enakost v revščini. Pahor je ime propadlih zgodb 20. stoletja, ki ga ni sposoben zapustiti, ime post-politike brez idej. Pahor je ime za gnile kompromise, pakte, zavezništva in njih izdaje zgolj za to, da politično preživi. Pahor je ime praznine, kjer je vsaka morebitna politična misel dozdevek, vsaka gesta pa utelešenje bebavega užitka. Končno je Pahor še eno ime ene in iste monarhije: Sloveniji vlada ena sama elitna dinastija, kjer brez prekinitve vladajo levi monarhi za določen čas – Milan I., Janez I., Danilo I., Borut I. – državljani pa so podaniki te dinastije za vse večne čase. Demokracija velja samo za elito, zato gre za prepolovljeno demokracijo, za pol-legitimni režim. Ne dovolimo še eno prevaro, volimo proti Pahorju. Slovenije Pahorju ne damo!


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed