Ne čakajmo na trenutek, ko bo Cerar razglasil, da je eksperiment SMC uspel, le da je pacient po imenu Slovenija pri tem, žal, crknil.

Ne predajmo se!

Ne čakajmo na trenutek, ko bo Cerar razglasil, da je eksperiment SMC uspel, le da je pacient po imenu Slovenija pri tem, žal, crknil.

Živimo v Sloveniji dogovorne ekonomije, državnega dirigizma in tajkunske kartelizacije. Pravi anahronistični muzej, kamor bodo turisti iz dežel pravne države in svobodne izbire hodili na izlet, da svoje otroke opozorijo pred zablodami slovenskih politikov od Cerarja in Erjavca do Pahorja. Slovenija namesto političnega trga zadovoljevanja koristi različnih koalicij interesnih skupin in strank potrebuje radikalno preureditev politike in liberalizacijo ekonomije. Brez tega bo v kratkem času začela zaostajati za večino tranzicijskih držav in do kraja izničila boljši izhodiščni položaj. Brez reform bo Slovenija postala posmeh svoji osamosvojitvi: dežela interesnih skupin v klinču, državnega avtoritarnega odločanja, tajkunske elite in nenehnih volilnih zmag proti-reformnih levičarskih strank. Demagogija nacionalnega interesa bo na slovenskih državljanih nadaljevala z gradualističnim eksperimentiranjem do poslednjega. Morda pa le ne bi čakali na ta trenutek, ko bo Cerar razglasil, da je eksperiment SMC uspel, le da je pacient po imenu Slovenija pri tem, žal, crknil. Morda bi bilo bolje, da se za tistimi, ki so to že storili, izselimo iz te obupno socialistične države in pustimo slovenske politike, da v tem najboljšem od vseh možnih arhipelagov ostanejo sami s seboj – in svojo slabo vestjo, če jo ob vsej nesposobnosti in sprijenosti sploh še imajo. Vendar si mi takšnega luksuza ne moremo privoščiti. Ne smemo vsi zbežati. Volimo drugače, izberimo svoje najboljše ljudi, ki so se že dokazali, tako doma kot v tujini. Ne predajmo se. Prišel bo dan, ko bodo pred nami bežali lopovski politiki, tajkuni in banksterji. A ne bodo imeli kam, ker bodo plačali za svoje umazane rabote.Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed