Ko si vladajoča elita s Pahorjem na čelu državo ukroji le po lastnih koristih, je državljanska neposlušnost pa upravičena.

Ne poslušajmo Pahorja, ampak sebe

Ko si vladajoča elita s Pahorjem na čelu državo ukroji le po lastnih koristih, je državljanska neposlušnost pa upravičena.

Avtoritarna skrbniška država se nenehno vsiljuje Slovencem in bolj ko deluje, več ljudi je prepuščeno samim sebi in revščini. Toda ljudje imajo dovolj neučinkovite paternalistične države, ki iz vseh običajnih državljanov dela odvisnike: državni vrtci, državne šole, državne univerze, državno zdravstvo, državne socialne podpore, državne pokojnine, državna smrt. Kot posamezniki ne pripadamo državi – država pripada nam in preoblikujemo jo lahko po lastnih interesih. Kako? – tako, da na vsakem koraku izbojujemo kulturni spopad med državljansko svobodo na eni in državnim kolektivizmom na drugi strani. Svobodni smo lahko le na račun države, ali pa je država svobodna na račun naše svobode. Potrebno je omejiti oblast države in osvoboditi civilno družbo – osebno, družinsko in poslovno življenje – od političnega vmešavanja. Vloga politike je ustvarjati red z minimalno regulacijo, uperjeno predvsem proti razpasli kleptokraciji. Dobra država je omejena, varna in stabilna država. Ko si vladajoča elita s Pahorjem na čelu državo ukroji le po lastnih koristih, je upor državljanov neizogiben in legitimen, državljanska neposlušnost pa upravičena. Izrazimo jo že na predsedniških volitvah: ne poslušajmo Pahorja, ki si v preteklosti na račun običajnih državljanov v žepe nabasal naš denar. Namesto sprostitve potencialov civilne družbe, osebne svobode, zasebne pobude in tržnega tekmovanja, Pahorjeva politika in njegovo tajkunsko omrežje nadaljuje vojno proti civilni družbi, ki jo s svojo presežno oblastjo omejuje na najmanjši možni prostor, poleg tega pa državljane odira z visokimi davki. Vzemimo si svobodo, da se dokončno osvobodimo. Vzemimo si svobodo, da ne volimo za Pahorja!Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed