Gre za kombinacijo starih partijsko-tajkunskih nomenklatur, bančnih hijen, lažnih etičnih demokratov, medijskih oligarhov in agentov Sove.

Najslabša država od vseh možnih

Gre za kombinacijo starih partijsko-tajkunskih nomenklatur, bančnih hijen, lažnih etičnih demokratov, medijskih oligarhov in agentov Sove.

Po 25 letih samostojne Slovenije je postalo očitno, da so velike ideje o samoodločbi slovenskega naroda in samostojni nacionalni državi izpraznjene. Ustava iz leta 1992 sama po sebi ni sposobna proizvajati izvedbenih liberalno-demokratičnih institucij, formalna svoboda podjetniške pobude ne zagotavlja tekmovalnega gospodarstva, medijska svoboda ne odpravlja ne starih ne novih monopolov, policija, tožilstva in sodišča so bolj kot ne nemočni in nepripravljeni za spopad z organiziranim gospodarskim kriminalom, državna uprava je velika, draga, neučinkovita in bolj politična kot strokovna, v mednarodnem okolju Slovenija nima niti strategije niti vizije itd. Zdi se, kot da Slovenci sploh ne vemo, kaj početi s svojo državo, vladajoče elite pa je niso sposobne upravljati v korist državljanov. Če je bila cena osamosvojitve zelo nizka, za prehod iz socializma v sodobno družbeno ureditev predvsem na račun stare politične elite in njenih dedičev plačujemo enormno visoke stroške. In če so se leta 1991 slovenski državljani uprli, so danes precej manj samozavestni in bolj kot ne apatično prenašajo brezobzirno tajkunsko plenjenje tega, kar so nekoč ustvarili z lastnimi rokami. Živimo namreč v državi, ki je najslabša od vseh možnih: gre za kombinacijo starih partijskih nomenklatur in njihovih naslednikov, finančnih hijen, lažnih etičnih demokratov, medijskih oligarhov in šankističnih agentov Sove. Če tej navezi uspe, nas bodo izkoriščali še naslednjih sto let. Mi smo enoznačno proti. Pridružite se nam. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed