V resnici kriza v Sloveniji še vedno traja: ogromno brezposelnih, nizke plače in pokojnine, revščina – vse to skušajo režimski mediji zabrisati.

Laži režimskih medijev

V resnici kriza v Sloveniji še vedno traja: ogromno brezposelnih, nizke plače in pokojnine, revščina – vse to skušajo režimski mediji zabrisati.

Pogled režimskih medijev, kot so Delo, Dnevnik, Mladina itd., razkazuje, kako slovenski politično-ekonomski sistem po krizi spet deluje skorajda gladko. Kajpada gre za sprevrženo laž: v to, da izgleda, kako politično-ekonomski sistem v Sloveniji znova normalno deluje, je vloženo ogromno energije in medijske manipulacije. V resnici kriza v Sloveniji še vedno traja: ogromno brezposelnih, nizke plače in pokojnine, revščina – vse to skušajo režimski mediji zabrisati, kot da ne obstaja. Opravka imamo z nevidnim, tako rekoč ničelnim nasiljem medijev kot ideoloških aparatov države, ki lažirajo mirno stanje stvari in za morebitno krivdo za karkoli vselej najdejo novo nadomestno žrtev. Morda bi se morali na tem mestu spomniti anekdote, v kateri nemški častnik med drugo svetovno vojno obišče Picassa v Parizu. Ko v njegovem stanovanju zagleda Guernico, povpraša: »Si ti to napravil?« Picasso mu mirno odvrne: »Ne, ti si to napravil!« Če potegnemo vzporednico, imamo danes v Sloveniji visoko stopnjo nezaposlenosti, revščine in korupcije. Ko ideologi vladajoče politično-tajkunske elite kritizirajo »neoliberalizem« in se sprenevedajo, kdo je bil na oblasti večino časa od osamosvojitve sem, jim je v obraz treba zalučati: »Ti si to napravil!« To je rezultat dvajsetletne levičarstva in politično-tajkunskih vlad. Možna pa je druga, drugačna Slovenija sodelovanja, enakopravnosti, sodobnih tehnologij, razvoja dobrega življenja; ta Slovenija zdaj ječi pod škornjem potratne velike države. Ne obirajmo se, ne premišljujmo preveč, drugačni Sloveniji pomagajmo na oblast.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed