Vladajoča SMC ni zmožna razviti Slovenije, saj bi v nasprotnem spodkopala temelje svoje politične oblasti – drago državo, državno lastnino, kredit in tajkunska omrežja, ki jim služi.

Kolikokrat nas morajo še prevarati?

Vladajoča SMC ni zmožna razviti Slovenije, saj bi v nasprotnem spodkopala temelje svoje politične oblasti – drago državo, državno lastnino, kredit in tajkunska omrežja, ki jim služi.

V Sloveniji imamo opravka z navidezno socialno varnostjo, ki je nadomestek za neizvedene strukturne reforme in posledični propad celih panog ter temu ustrezno visoko nezaposlenost. Navidezna socialna varnost, plačana z novimi krediti, ljudi odtegne od tveganja svobode in poizkušanja na trgu. Nihče ni bolje od Benjamina Franklina opisal nevarnosti napačno usmerjene socialne države: »Ta, ki bi se odrekel temeljni svobodi, da bi si pridobil malce več začasne varnosti, ne zasluži niti svobode niti varnosti«. SMC kot stranka državne uprave in javnega sektorja malim podjetnikom, mladim, družinskim kmetijam in podjetjem z ozko zakonodajo, birokratskimi ovirami in davki odreka svobodo na trgu, da bi jih poslal na državne jasli in s tovariškimi pozdravi sprejela medse. Mlada start-up podjetja množično bežijo v tujino, mladi kmet s svojo kmetijo pa malo težje vzame pot pod noge. Vladajoča birokracija SMC ni zmožna zagotavljati post-moderne akumulacije kapitala podjetnih posameznikov, kajti v nasprotnem bi spodkopala svoje temelje politične oblasti – veliko drago državo, državno lastnino, kredit in tajkunska omrežja, ki jim služi. Cerarji, se pravi, družboslovni profesorji, so – žal - še posebej nagnjeni k poslušanju opojnih zvokov nove etike, po meri katere bo SMC prakticiral družbeni inženiring. Temu bodo za spremljavo eksperimenti čudaških ekonomistov Mencingerjevega tipa, ki uveljavljajo zmedeno idejo centralizacije nadzora in vednosti. Sentiment obojega je prezir »poštene« države do »podlega« trga in socialistični atavizem kulta socialnega. Na koncu se bodo s SMC, kot že tolikokrat poprej pod drugimi levimi vladami, prikazala samo nova neuresničljiva pričakovanja. Naj bomo zato prekleto jasni: proti-kapitalistična retorika in etika SMC za Slovenijo predstavlja najresnejšo nevarnost, Cerarjevo obujanje socialističnega državnega kapitalizma pa novo pošiljko opija za slovensko politično-tajkunsko elito v SMC, SD in Desusu. Ne bomo dovolili, da nas okrog prinesejo še enkrat! Mi bomo tokrat odgovorne prinesli okrog, ko bodo postavljeni pred hitra sodišča. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed