Končati moramo vladavino političnih in kapitalskih elit, ki so zaprle Slovenijo za tuje naložbe, da bi iz Slovencev lažje izcejali svoje tajkunske dobičke.

Kako do nebes pod Triglavom

Končati moramo vladavino političnih in kapitalskih elit, ki so zaprle Slovenijo za tuje naložbe, da bi iz Slovencev lažje izcejali svoje tajkunske dobičke.

Slovenija potrebuje pogumno vizijo razvoja: ob pravilnih korakih in smelem vodenju upravljanja države ter spodbujanju svobodnega razvojnega ciklusa gospodarstva je mogoče vse – tudi to, da nebesa, ki jih imamo pod Triglavom, postanejo ena najuspešnejših držav na svetu. Da bomo imeli v žepih veliko več kot danes moramo nase vzeti minimalno tveganje: izvedbo resnih reform, ki bodo modernizirale Slovenijo. Ta naj postane odprta, tekmovalna, konkurenčna in inovativna družba, ki bo tudi tuje neposredne naložbe razumela kot svoj prvi nacionalni interes. Temu v prid moramo državljani končati vladavino tranzicijskih političnih in kapitalskih elit, ki so za svoj žep zaprle Slovenijo za premišljene tuje naložbe, da bi s pomočjo vseprisotne države obvladovali državljane Slovenije in jih izkoriščali za izcejanje svojih tajkunskih dobičkov. Takšno slogaško partnerstvo med tajkunsko in vladajočo politično elito nas je odvedlo v ekonomsko stagnacijo in družbeno krizo, ki še kar traja. Namesto krize mi ponujamo pogumno politično voditeljstvo, ki bo sledilo viziji nacionalnega razvojnega projekta 2018-2045. Stebri tega projekta so minimalna poceni država, pravnost, varnost, gospodarske priložnosti, svoboda državljanov, nizki davki in visoka produktivnost. Škodljivi etatistični tajkunski kapitalizem bo nadomeščen z ljudskim kapitalizmom državljanske podjetniške pobude. Stopimo skupaj - leto 2045 je mnogo bliže kot leto 1945 – in počistimo Slovenijo lopovske politične, tajkunske in bančne zalege.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed