Podpirate Cerarja, ki je zapravil še enekaj dragocenih let za Slovenijo – ali pa menite, da je prišel čas za spremembe, gospodarski zagon in socialno pravičnost?

Izgubljena leta Cerarjeve vlade II

Podpirate Cerarja, ki je zapravil še enekaj dragocenih let za Slovenijo – ali pa menite, da je prišel čas za spremembe, gospodarski zagon in socialno pravičnost?

In kako fantastična je šele njegova ekipa! Bodimo iskreni, serija ministrov za gospodarstvo je pokazala, da Cerar vleče svoje ministrske kadre dobesedno iz največje možne obskurnosti. Primer Violete Bulc je razkril, da je najožji krog Cerajevih sodelavcev poln iracionalnih in metafizičnih svetonazorskih prepričanj, kar je precej nelagodno spoznanje, če si zamišljate da vladna ekipa namesto da dela raje hodi po žerjavici, prireja spiritistične seanse, čisti avro, meditira, na balkonu na Gregorčičevi spremlja neznane leteče predmete itd. In nenazadnje, izrivanje Dobovška na stranski tir in medijsko pljuvanje po njem dokazuje, da so rentniki preplavili SMC. Toliko je po treh letih ostalo od silnih besed o novih ljudeh, nepovezanih s politiko, ki so megaetični in gigasposobni. Torej, koliko časa naj še traja ta farsa? Koliko časa mora še preteči, predno se lahko na glas pove, da so Cerarjevi kadri ali nekompetentni tepci, ali vrači ali pa rentniki? Naj čakamo, da poteče za nekaj miljard evrov dolga let? Nismo te lekcije vzeli že z Alenko Bratušek? Cerar in njegova vlada sta popolna in totalna mrtva izguba. Njihova dogma »problemi so kompleksni, rabimo čas za preučitev« je samo patetičen izgovor za nesposobnost. Problemi so namreč že ves čas enaki in vsem na očeh. Zato ne potrebujemo vlade, ki bi znane in akutne probleme preučevala, ampak takšno, ki jih bo reševala. Njihovo iskanje najbolj kompetentnih in poštenih se je izjalovilo v iskanje najbolj bizarnih in rentniško prilagojenih kadrovskih rešitev. Cerarjeva vlada pa predstavlja kombinacijo Pahorjevega nastopaškega klovnostva in Bratuškine vulgarne praznosti. Cerarjeva vlada, povejmo na glas, ne dela absolutno ničesar. Ničesar od njihovih predvolilnih obljub, zakodiranih v koalicijski pogodbi, se niso niti dotaknili, še več, popolnoma so utihnili in ni niti govora več o tem, da so ti koalicijski projekti SMC kadarkoli sploh obstajali. Navzven deluje SMC kot konspirativna sekta, vlada pa kot skupina naključno izbranih čudakov, ki je šele po nastopu delovnih obveznosti dojela to, kar vsi vemo že vsaj šest let: da ima ta država resne težave. Očitno Cerar meni, da smo mi vsi nek njegov družbeni eksperiment, ki ga bo on štiri leta preučeval, potem pa bo o vsem skupaj za Delo napisal kakšen članek. Podpirate takšnega lizerja, kot je Cerar, ki je zapravil še enekaj dragocenih let za Slovenijo – ali pa menite, da je prišel čas za spremembe, gospodarski zagon in socialno pravičnost? Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed