Da zmagamo, je potrebno samo to, da slovenska država ljudem pusti, da delajo, ne pa da vseskozi preprečuje in prepoveduje, potem pa še noro obdavči.

Gremo na zmago!

Da zmagamo, je potrebno samo to, da slovenska država ljudem pusti, da delajo, ne pa da vseskozi preprečuje in prepoveduje, potem pa še noro obdavči.

Slovenci imajo dovolj neučinkovite paternalistične države, ki iz vseh običajnih državljanov dela odvisnike: državni vrtci, državne šole, državne univerze, državno zdravstvo, državne socialne podpore, državne pokojnine, državna smrt. Kot državljani ne pripadamo državi – država pripada nam in preoblikujemo jo lahko po lastnih interesih. Kako? – tako, da na vsakem koraku izbojujemo kulturni spopad med svobodnim individualizmom na eni in državnim kolektivizmom na drugi strani. Očitno je spet nastopil čas, ki potrebuje to, čemur pravimo slovenska kmečka pamet, ki ob svoji delovni etiki izkazuje podjetnost in ima idejo. Če vam država ne da možnosti za delo, si moramo to pravico sami vzeti v svoje roke in začeti s podjetniško gverilo. Kmalu bo dovolj dela, ki ga je treba opraviti, ob tem pa proti strankam politično-tajkunske elite voliti reformne stranke. Dobili bomo samo tisto, kar smo si sami pripravljeni vzeti. Zato velja znamenito izjavo Johna F. Kennedyja nekoliko prirediti: »Ne sprašujte, kaj lahko država stori za vas, temveč se vprašajte, kaj lahko vi storite zase«. Če boste nekaj podjetnega storili zase, boste hkrati to storili za državo – kar pa ne pomeni visokih davkov, prej nasprotno. Naj slovenska država pusti ljudem, da delajo, naj se umakne nazaj in naj to delo, ki ga doslej vseskozi preprečuje in prepoveduje, ne obdavči tako, da ga takoj birokratsko uniči. Dejstvo je, da se je – vključno z vladavino SMC - slovenska birokracija razširila onkraj svoje legitimne domene servisa in uničuje podjetnost posameznika, nadomešča svobodno podjetništvo z državnim nadzorom, pravno državo pa z diktaturo države. Ne država, mi znamo bolje: vsak evro znamo dvakrat obrniti, medtem ko država zapravlja. Svobodni smo lahko le na račun države, ali pa je država svobodna na račun naše svobode. Slovenski državljani vsak dan bolj odpirajo oči in se osvobajajo tajkunske môre – zato bomo zmagali! 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed