Vsi državljani smo pred to levo-tajkunsko vlado enaki, namreč enaki ničli. Pripravite se na upor ničel. Volitve prihajajo.

Govoriti resnico

Vsi državljani smo pred to levo-tajkunsko vlado enaki, namreč enaki ničli. Pripravite se na upor ničel. Volitve prihajajo.

Številne dobrodušne iluzije so šle v zadnjih desetih letih k hudiču: da bo Janša reformiral tajkunski režim LDS, da bo Pahor ustvaril pravično državo, da bo Bratuškova rešila Slovenijo pred dolgovi, da bo Cerar v politiko uvedel etiko itd. Vse te vlado so ime poraza idej o modernizaciji slovenske družbe. Toda poraz reform ni konec spoprijema za spremembe. Ta boj se nadaljuje in iz dosedanjih porazov se je treba čim več naučiti, da bi bil nov naskok reformistov silovitejši in temeljitejši. Zakaj ravno liberalni reformizem? Ker je dokazano najučinkovitejši politično-ekonomski model svobodnega družbenega razvoja. Razmajana Cerarjeva levo-tajkunska koalicija ga ne mara, ker jih naredi za odvečne, skupaj z njihovo požrtno državo. Nova reformna sredina, ki se oblikuje, mora sklepati zavezništva, pri tem pa govoriti in pisati resnico. Vsakdo, ki se želi danes bojevati proti vsakodnevnim lažem Cerarjeve vlade, mora po Brechtu premagati pet težav: »Biti mora pogumen, da piše resnico, čeprav je vsepovsod zatirana; moder, da jo spozna, čeprav je vsepovsod prikrivana; umeti jo mora napraviti uporabno kot orožje; biti presoden, da izbere tiste, v rokah katerih postane učinkovita; zvijačen, da jo med njimi razširi«. To v Sloveniji pomeni govoriti in pisati proti večini televizij, proti Delu, Dnevniku, Mladini, Štefančičem in drugim zblojenih levičarskim sleparjem. To pomeni ostro zavračati vetrnjaške in prismojene traparije Združene levice, ki je tako nova, da v zadnjih 100 letih od Marxa, Engelsa in Lenina ni miselno napredovala niti za ped. Predvsem pa to pomeni postaviti se po robu vsaki levo-tajkunski vladi, ki po vrsti delujejo pa načelu: za menoj potop! To pomeni napadati državne monopole, lastnino in njene privilegirane tajkune, ki vsi skupaj povzročajo kolateralno rast revščine, hlapčevanja, degradacije, izkoriščanja, pa tudi ogorčenja zaposlenih in nezaposlenih. Čeprav vladajoča elita vseskozi povzroča nove neenakosti med državljani, je po drugi strani vzrok nove uporniške državljanske enakosti: vsi smo pred to levo-tajkunsko vlado enaki, namreč enaki ničli. Pripravite se na upor ničel. Volitve prihajajo. Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed