Razsvetlite tiste sodržavljane, ki še naprej volijo prav tiste politične voditelje, ki so v zadnjem desetletju zavozili državo.

Erjavce je treba izgnati iz države!

Razsvetlite tiste sodržavljane, ki še naprej volijo prav tiste politične voditelje, ki so v zadnjem desetletju zavozili državo.

Kaj pa je drugega kot mazohistična patologija to, da večina ljudstva še naprej voli prav tiste politične voditelje, ki so v zadnjem desetletju zavozili državo, jo do skrajnosti zadolžili in na državljanih Slovenije izvedli finančni genocid?! Karl Erjavec je najlepši dokaz za to, da voditelja od norca ne razlikujejo njegova lepota, dobrota, pravičnost, razumnost in nadarjenost, temveč prekritje njegove individualne norosti s kolektivno norostjo dela ljudstva, ki ga v glavnem sestavljajo ustrahovani upokojenci. Norost običajnih norcev ni ravno škodljiva, norost političnih »norcev najhujšega tveganja« (Lacan) pa lahko uniči relativno uspešne države, kakršna je bila Slovenija pred katastrofalnim Erjavčevim sodelovanjem v vseh vladah. Erjavec bi bil kar naprej rad »odrešitelj« upokojencev - toda manj ko jih bo reševal, bolje jim bo šlo. Karla Erjavca zaznamuje obsesivno ponavljanje – brez njega ni mogoče sestaviti nobene vlade, upokojenci pa bi brez »njegovih« penzij takoj odtavali v večna lovišča. Če kaj, potem prav Erjavčeva klinika kaže, da je vsaka pozicija gospodarja iluzorična. Ta se namreč umešča na prazen kraj, od koder si umišlja, da vodi igro. Zato je treba to praznino nenehno zakrivati s svojo bolj ali manj šlampasto karizmatično prisotnostjo. In zato zapolnitev omenjenega praznega mesta od politikov zahteva scene lažnega in prevarantskega nastopaštva, kjer je Erjavec pravi mojster. Takšne scene pridejo še kako prav, saj mora politik ustvariti svojo množico (upokojencev), ki je do drugih družbenih slojev v stiski netolerantna, do Erjavca pa lahkoverna in vselej pripravljena na nov nateg. Hudič je v tem, da jih njihovih osebnih dram nihče ne osvobaja bolj od politika Erjavčevega tipa, na katerega preložijo bremena, mu zaupajo in ga ljubijo. Erjavec že ve kako: dokler je vsakega prvega pokojnina v žepu, se njegova množica zaslepi za popolno nevednost njihovega prvoborca in koristolovsko časti njegovo avtoriteto, zgrajeno na političnem blefu in čveku. Sicer pa – odkar je Erjavec prevzel zunanje ministrstvo, ni več mogoče komentirati slovenske zunanje politike. Nečesa, kar ne obstaja, ne moreš komentirati. Lahko pa to, česar ni – uspešno Slovenijo doma in po svetu – znova ustvarimo, toda najprej moramo erjavce izgnati iz države!
Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed