Cerarjev mandat je pokazal, da SMC nima odgovorov na izzive slovenske prihodnosti, zato pa vsak dan dežujejo novi dokazi o finančnih orgijah na račun davkoplačevalcev.

Cerar je privatiziral državo

Cerarjev mandat je pokazal, da SMC nima odgovorov na izzive slovenske prihodnosti, zato pa vsak dan dežujejo novi dokazi o finančnih orgijah na račun davkoplačevalcev.

Prav nobenega dvoma ni, da je vladajoča SMC avtoritarna stranka. Slovenija je s Cerarjevo stranko dobila najbolj nedemokratično stranko v zadnje četrt stoletja. Vzor SMC je boljševiška Partija posebne vrste, pred katero se skrije celo Janševa SDS. Vse v stranki je zrežirano vnaprej, tako da si celo poslanci SMC ne upajo izven predvidenih nastopov izjaviti niti besede. Vsaka bi se lahko štela za žalitev imena in lika tovariša Mira Cerarja. Če ta reče, da je sredi dneva videti čudovite zvezde, bodo vsi hvalili njihovo lepoto. Člani stranke so z(a)vedeni na žebranje kot tibetanski mlinčki. V stranki ni znotraj-strankarske razprave, ki bi budila demokratičnega duha. Vse je podrejeno medijskemu spektaklu in nič ni prepuščenega naključju. Njena ničelna programske vsebine je ideologija, ideologija ničel iz province, ki so se po igri zgodovinskega naključja znašle na ravni države. Če kaj, je Cerarjev mandat pokazal, da SMC nima odgovorov na izzive slovenske prihodnosti, niti nima najmanjše predstave o tem, kaj bi lahko bili ti odgovori. Vsak dan dežujejo novi dokazi o finančnih orgijah, ki jih država pod vladavino SMC še naprej počenja na račun davkoplačevalskega denarja. SMC namesto privatizacije gospodarstva izvaja privatizacijo države. Nevidno roko trga je bolj kot kadarkoli nadomestila vidna pest države. Ker se SMC ni osvobodila očaranosti s socialističnim modelom, poudarjeno izvaja v skladu z načelom, da država pod SMC nadzoruje in krepko obdavči vse živo. Tihi programski ideal SMC je velika, potratna, neučinkovita in šibka država. Ta je svetlobna leta daleč od dobrobiti slovenskega državljana: od vitke, poceni, učinkovite in močne države, ki dopušča dinamiko trga in nove možnosti za državljane. V nasprotju s SMC se mi zavzemamo za stokrat preverjen model spontano urejajoče se družbo na podlagi svobodne konkurence, država pa je omejena na to, da jamči za spoštovanje pravil igre in varnosti. 


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed