Cerarjeva oblast je oblast vse bolj korumpirane stranke, sestavljene iz ciničnih povzpetnežev, ki vladajo v imenu »morale«.

Cerar je nesposoben

Cerarjeva oblast je oblast vse bolj korumpirane stranke, sestavljene iz ciničnih povzpetnežev, ki vladajo v imenu »morale«.

Razmah svobodnega podjetništva predstavlja pogreb za levičarsko veliko potratno državo, ker je ne potrebuje. Od tega bi pravzaprav imeli največ prav običajni delojemalci, ki bi se jim ob znižanju obremenitve dela občutno povečale plače. Delojemalci bi tudi podprli liberalni program, če jih ne bi medijsko vsakodnevno obvladovali esemcejevski ideologi, nadzorovali njihovi mladinska in starostna frakcija (Združena levica, Desus), izkoriščali pa »socialdemokratski« tajkuni, banksterji in sindikalni šefi. Če bi bili ti levičarski para-državni sindikati res kaj vredni, bi Cerarju že zdavnaj izstavili račun, ki se mu reče generalna stavka. Cerarjeva oblast je oblast vse bolj korumpirane stranke, sestavljene iz ciničnih povzpetnežev, ki vladajo v imenu morale. Če odmislimo program SMC, ki spominja na osnovnošolski prosti spis želja in skrajni politični voluntarizem, je omenjena morala popolna laž moralnega nihilizma. Ta hipokrizija dodatno krotoviči civilno družbo, ki živi pod neprestanim pritiskom birokratskega avtoritarizma, vrednega Cerarjeve pravniške sholastike. Ta je v drži poklicnega optimista okusil prve znake, da gre Sloveniji – glede na gospodarsko-finančno katastrofo, ki jo je preživela – malce bolje. To je bilo ob vseh političnih turbulencah zadnjega časa povod za to, da se premier Cerar preobleče v cunje princa Potemkina: ta je po priključitvi Krima Rusiji (Putin nima prvenstva) organiziral potovanje Katarine II. in dal postaviti namišljene vasi, v katerih so nastopale osebe, preoblečene v kmete, ki naj bi cesarici budile vtis bogate pokrajine. Tako nekako izgleda tudi Cerarjeva Slovenija leta 2017. Vendar naj vas njegovi nastopi ne peljejo žejnega čez vodo: ta prvi človek Slovenije govori, kot da je nesposoben, se obnaša, kot da je nesposoben in deluje kot nesposoben. Ne pustite se prevarati – Cerar je nesposoben. Za to, ker je zaradi tega Slovenija izgubila nove investicije, na tisoče delovnih mest, razvojni zagon, dobila pa novo različico starih tajkunskih omrežij, je treba Cerarja poklicati na odgovornost in mu soditi.


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed