Da bi zmagali, moramo iti skozi politične boje, ki bodo odločali o tem, ali bo v Sloveniji zmagala politično-tajkunska elita ali državljani.

Alternativa za ponovni vzpon Slovenije

Da bi zmagali, moramo iti skozi politične boje, ki bodo odločali o tem, ali bo v Sloveniji zmagala politično-tajkunska elita ali državljani.

Upravičena je le poceni minimalna država, omejena na ozke funkcije uveljavljanja pogodb, zaščite pred silo, krajo, prevaro (pravna država). Vsaka obsežnejša država – kot je slovenska – krati pravice ljudi, ko preprečuje razvoj zasebnega šolstva, zdravstva, prevozništva, avtocest ipd. Minimalna država je pogoj maksimiranja svobode v civilni družbi, kjer je vsak državljan upravičen do najširše možne svobode in do sredstev za enake možnosti. V nasprotju z minimalno velika država neizogibno vodi po spolzki strmini navzdol v represivne posege, centralizacijo načrtovanja in človeški inženiring. Takšna država potrebuje pasivnega državljana in kulturo odvisnosti: možnosti posameznika so zvedene na minimum, saj zanj deluje birokratsko skrbništvo po načelu »obdavči-in-porabi«. To je nekaj povsem drugega od delovno pogojene socialne pomoči, ki krepi delo, izobraževanje in odgovornost. Slovenci so povečini precenili sposobnosti države: le-ta je nesposobna upravljati civilno družbo, njeni socialni ukrepi pa so neuspešni. Slovenska država je parazitski izrastek, ki je s svojimi prisesanimi korporativnimi omrežji vsiljen civilni družbi kot edina možnost. Pa temu ni tako. Prej gre za zaroto proti svobodni Sloveniji. Da bi jo razkrinkali, potrebujemo krepak državljanski pogum. Da bi zmagali, moramo iti skozi politične boje, ki bodo odločali o tem, ali bo v Sloveniji zmagala politično-tajkunska elita ali državljani. Prva Slovenijo vodi v družbeni in gospodarski propad, revščino, hlapčevstvo, nezakonitost in kaos; drugi vodi v gospodarski razcvet, blaginjo, svobodo, zakon in red. Zato smo v Novi prihodnosti ponosna nacionalna alternativa za ponovni vzpon Slovenije


Zgornja vsebina je povzeta po knjigi Propad Slovenije (Balažic, 2016) in predstavlja temelj gibanja Nova prihodnost.

0 0
Feed